De ce se întâmplă minuni?

610.2Întrebare: Ce sunt miracolele și de ce sunt săvârșite?

Răspuns: Nu există miracole! Nu există miracole în lume.

Întrebare: Atunci ce este prezentat în Tora ca miracole de sus? De exemplu: Creatorul care îi ajută pe israeliți etc.

Răspuns: Aceasta descrie alegoric starea oamenilor care Îl înțeleg pe Creator și controlul Lui asupra lumii. Pentru o persoană care atinge acest lucru, totul este un miracol pentru că el raportează totul la Creator.

Întrebare: De ce face Creatorul acele minuni?

Răspuns: Pur și simplu, toate acțiunile pe care Creatorul le efectuează în natură sunt menite să ridice o persoană la nivelul Său, să o învețe. Trăim în mod constant în Creator și suntem mereu în acțiunile Lui. Întreaga lume este acțiunea Creatorului. Și, prin urmare, totul este un miracol.

Sau poți spune invers, că nu există miracole. Suntem într-un sistem condus de Creator. Absolut, complet, în toate! Depinde de modul în care percepem acest sistem. Totul depinde de nivelul la care se află o persoană, de dezvoltarea sa.

Și când scrie: „Creatorul a făcut un miracol”, înseamnă ceva neobișnuit, nu ceva care se întâmplă în fiecare zi, conform programului creației.

Întrebare: De ce face Creatorul asta? Oamenii au nevoie de dovezi?

Răspuns: Acest lucru este necesar pentru a zgudui o persoană, a o ridica la următorul nivel de conștientizare, acțiune etc.

Comentariu: Totuși, o persoană este slabă, are nevoie de miracole.

Răspunsul meu: Nu. În acest fel ea percepe revelarea Creatorului ca un fel de recompensă, o conexiune cu Creatorul. Dar, în principiu, din moment ce nu prevedem aceste acțiuni dinainte, ele sunt pentru noi ceva extraordinar — un miracol.

Din KabTV “Secretele Cărţii Eterne” 9/20/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed