De ce studiem Prefața la Înțelepciunea Cabala (Ptiha)

De ce studiem „Ptiha” (Prefață la Înțelepciunea Cabala sau Studiul celor 10 Sfirot)?  Trebuie să știu câți îngeri sunt în cer și care sunt numele lor? Adevărul este că vrem să vedem în fața noastră un sistem complet și, de aceea, este foarte important studiul acestora. Vrem să înțelegem cum trăim în acest sistem și să devenim incluși în el prin interacția cu el. Eu afectez sistemul și el mă afectează pe mine și, astfel, simt conexiunea noastră. De aceea, e nevoie să-l studiem și să-l percepem ca pe un întreg, închis, integral și global, incluzând toate lumile și toate obiectele spirituale, toate forțele.

Tot ceea ce studiem este inclus într-un singur sistem, în care vreau să mă văd, să văd cum îl influențez și cum mă influențează el. Vreau să-mi văd fiecare stare ca pe o consecință a acestui sistem. Asta include viața în această lume și alte stări, totul este inclus într-un singur sistem.

Este important să primim informații despre lume, despre istoria ei, despre economie și crize, pentru a percepe cea mai completă imagine posibilă și pentru a înțelege unde ne aflăm. Știm că Baal HaSulam a fost interesat de știință și că a folosit în explicațiile lui toate informațiile pe care le-a avut. Nu este scris degeaba că un cabalist trebuie să studieze mai întâi toate științele lumii și, numai după aceea, va înțelege ce se întâmplă deasupra acestei lumi.

De aceea, este important să studiem „Prefață la Înțelepciunea Cabala”, pentru a percepe imaginea completă și pentru a deveni parte din ea, începând o interacțiune conștientă cu realitatea. (Minutul 0:20)

Din partea întâi a Lecției zilnice de Cabala 16/07/19, „Scrierile lui Baal HaSulam – Prefață la Înțelepciunea Cabala” paragraf 92

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed