“De ce suferă unii oameni atât de mult în această viață, în special copiii și cei inocenți?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce suferă unii oameni atât de mult în această viață, în special copiii și cei inocenți?

Lumea este plină de suferință și nu putem justifica uciderea, furtul sau orice fel de suferință dureroasă asupra oamenilor nevinovați, în special a copiilor.

Cu toate acestea, când începem să simțim că suferința din viețile noastre fizice ne poate duce la o anumită corectare – la acceptarea justiției și a senzațiilor de fericire și vindecare – atunci începem să justificăm suferința pe care o suportăm aici.

Nu putem înțelege suferința care afectează oameni nevinovați, cum sunt copiii, care nu au făcut nimic rău în viață. Scopul unei astfel de suferințe este doar pentru a ne determina să căutăm semnificația și scopul ei.

Problema este că nu simțim și nici nu înțelegem de ce suferim, iar unele dureri pot fi foarte grave.

Există o cantitate incredibilă de suferință care străbate lumea și totul se leagă în cele din urmă de o dorință generală care ne determină să devenim mai înțelepți și să începem să ne trezim la motivul pentru care suntem aici.

Oricât de greu este de analizat, sentimentele de nedreptate, lipsa de sens, lipsa de scop, goliciunea, suferința și neînțelegerea de ce au loc tot felul de fenomene negative în viața noastră, trezesc întrebări despre cauza suferinței și, în cele din urmă, despre semnificația vietile noastre.

Cu cât omenirea suferă mai mult, cu atât se formează un semn de întrebare care ne face să dorim să căutăm motivul suferinței și sensul vieții.

Pe baza Lecţiei virtuale de Cabala din 3 ianuarie, 2016.

Scris/editat de studenţii Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: