“De ce sunt membrii unei bande atât de atașați de alți membri ai bandei?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce sunt membrii unei bande atât de atașați de alți membri ai bandei

Membrii unei bande sunt adesea foarte strâns conectați și au un sentiment de devotament unul față de celălalt, până la un punct în care sunt dispuși să moară unul pentru celălalt. Împărtășesc o mândrie comună, că ceea ce fac este drept.

Ceea ce este special la o astfel de conexiune este devotamentul lor unul față de celălalt, adică sentimentul că nimeni nu-l va vinde pe celălalt. Membrii bandei ar putea ajunge chiar până la a fi uciși pentru a nu vinde alți membri ai bandei.

Ei împărtășesc sentimentul unei garanții reciproce, că membrii bandei lor stau unul în spatele celuilalt, că fac parte dintr-o mare familie, dispuși să facă orice pentru a-i scoate din orice situație, de la colectarea de bani până la evadarea lor din închisoare. O astfel de conexiune oferă membrilor bandei un sentiment de căldură, apropiere, mândrie și sens.

Pe de altă parte, găștile sunt insuficiente în sensul că se bazează pe egoismul de grup, o abordare „noi vs. ei” care își favorizează proprii membri și se confruntă cu ceilalți. Combinați asta cu activitatea criminală care urmărește beneficiul bandei prin rănirea altora și devine o formulă care duce frecvent la tragedie.

Ar trebui, totuși, să aspirăm să ajungem la o conexiune de garanție reciprocă în societatea umană, în care fiecare să avem grijă unul de celălalt, nu în detrimentul altora și fără intenția de a-i răni pe alții, ci dimpotrivă – pentru beneficiul lor în detrimentul beneficiului personal. Cu alte cuvinte, ar trebui să aspirăm ca toți să aparținem unei singure bande – banda umanității. Dacă educația pentru îmbogățirea conexiunilor, pentru creșterea și influența socială și a mediei ar umple societatea noastră, atunci am fi pe cale să realizăm aceste tipuri de conexiuni îmbunătățite.

Bazat pe videoclipul „De ce membrii bandei sunt atât de atașați unii de alții” cu kabbalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Fotografie de Tim Marshall pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed