„De ce sunt oamenii atât de leneși?” (Quora)

Michael Laitman, din Quora: „De ce oamenii sunt atât de leneși?”

Oamenii leneși, în general, nu au un scop în viața lor.

Natura noastră este dorința de a ne bucura. Această dorință se manifestă în două direcții: fie avem un scop și ne străduim să-l realizăm, bucurându-ne de roadele pe care le poartă, fie fugim de durere, iar evitarea suferinței este ceea ce considerăm plăcut.

Pentru a câștiga impulsul pentru a progresa în viață, acolo unde facem mai mult decât pur și simplu să fugim de durere, trebuie să stabilim care este scopul nostru în viață și că trebuie să merite efortul de a-l realiza.

În general, nu există succes în niciun domeniu, fără efort.

Efortul este o condiție necesară pentru succes, deoarece contribuția la ceva ne face să valorizăm rezultatele. Dacă ne-ar fi dat ceva fără să investim mai întâi, nu am ști să ne bucurăm de el. Cu toate acestea, pentru a avea combustibil constant pentru a depune eforturi, obiectivul trebuie să fie important.

Studiez și predau înțelepciunea Cabalei de peste 40 de ani. Importanța imensă a scopului studiului îmi oferă motivația de a lucra zi și noapte. Se datorează faptului că a investi în această lucrare înseamnă a investi în sufletul uman. Prin urmare, eforturile pe care le fac, chiar dacă uneori ar putea fi dure și neplăcute îmi aduc o bucurie imensă.

La fel se întâmplă tuturor oamenilor. Dacă găsim un obiectiv care se potrivește solicitării noastre interioare, acesta ne va oferi combustibilul de care avem nevoie pentru a lucra determinați pentru a-l atinge și nu vom simți oboseală pe parcurs.

Principala provocare constă în stabilirea obiectivului.

Dorințele noastre sunt afectate de diverse influențe sociale. Din păcate, cantitatea enormă de informații redundante care umple cultura noastră ne stinge adevărata aspirație internă, înlocuind-o cu plăceri ieftine și artificiale.

Cu toate acestea, toată lumea are șansa de a ieși din acest cerc vicios. Cum? În mod ironic –  cu ajutorul lenei.

Lenea ne oferă oportunitatea sa încetinim în cursa de șobolani și sa ne întrebam dacă angajamentele noastre obișnuite duc într-adevăr la ceva demn, dacă obiectivul nostru final este corect și dacă avem suficientă importanță și motivație pentru a continua. Dacă nu, atunci putem examina modalitățile de a ne schimba obiectivele și acțiunile.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed