De ce suntem atât de preocupați de sex?

Cabala și relațiile

Sfaturi despre cum să construim relații de succes bazate pe principiile spirituale și pe înțelegerea naturii noastre

Rădăcina spirituală a sexului este unitatea sufletului cu Creatorul.

În lumea spirituală sufletul este unit cu Lumina, iar această unire se numește Zivug – cuplare. Ea constituie unificarea a două părți ale creației – masculin și feminin și este cea mai mare plăcere care poate fi vreodată – sufletul fiind umplut de Lumina Creatorului.

Această cuplare spirituală are și o ramură sau o copie în lumea fizică, lumea materiei. Acesta este motivul pentru care suntem atât de preocupați de sex – este plăcerea supremă în această lume și rădăcina tuturor dorințelor noastre în această lume.

Sexul este baza tuturor gândurilor noastre, deoarece rădăcina lui este uniunea sufletului cu Creatorul. Această unire este scopul final al Naturii și tot ceea ce se întâmplă în lume este determinat de scopul final. Acesta este motivul pentru care pur și simplu nu putem evita să ne gândim la sex. Atractia noastra pentru sexul opus si placerea provin din aceasta stare finala – adeziunea cu Creatorul, numita “Zivug” (uniunea sexuală fără sfârşit).

Plăcerea pe care o simțim din cauza sexului este un exemplu perfect al diferenței dintre plăcerea fizică și cea spirituală. Petrecem atât de mult timp și efort gândindu-ne la sex și ne imaginăm că acesta ne va oferi o plăcere enormă, dar de fapt plăcerea noastră dispare în aerul subțire în momentul în care atingem vârful satisfacției sexuale. Înainte de a avea timp să ne bucurăm cu adevărat de acest sentiment, el s-a terminat și ne trezim din nou străduindu-ne pentru un alt moment de plăcere.

Așa se întâmplă în lumea noastră, pentru că plăcerea care umple dorința o neutralizează imediat. Nemaiavând dorință, încetăm să simțim plăcere. Ne lasă să ne simțim goi și, pe măsură ce viața merge înainte, acest gol nu face decât să devină mai mare. Acesta este motivul pentru care este scris: „Omul părăsește lumea cu jumătate din poftele lui neîmplinite”.

Plăcerea spirituală funcționează foarte diferit pentru că a fi în spiritualitate înseamnă a avea capacitatea de a primi Lumina cu intenția de a dărui plăcere Creatorului, Celui care îți dă Lumina. Prin urmare, în spiritualitate cuplarea sau sexul este continuu și veșnic și devine doar mereu.mai puternic Ca rezultat, cineva simte viața veșnică și împlinirea perfectă, care devine constant mai mare. Evident, aceasta este foarte diferită de plăcerea pe care o simțim în lumea noastră, unde putem simți doar plăcere de moment urmată de gol.

Acesta este motivul pentru care este scris că, de când oamenii au căzut din lumea spirituală în lumea noastră, doar cei care ajung în lumea spirituală mai simt adevăratul gust al copulării. Adevărata plăcere spirituală este atinsă atunci când două părți opuse ale creației – bărbat și femeie – se contopesc și sunt umpluţi de Lumina comună.

În subconștient, în sufletele noastre toți ne dorim această cuplare pentru că am fost creați pentru ea. La un anumit nivel, cu toții aspirăm să simțim lumea spirituală, deoarece este singurul loc în care vom găsi plăcere adevărată, de durată.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: