“De ce tind oamenii să devină radicali în credințele lor?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce tind oamenii să devină radicali în credințele lor?

Este o problemă că nu reușim să înțelegem nevoia de a învăța ceea ce natura cere de la noi, care este aceeași lege poziționată la baza tuturor religiilor majore ale lumii: „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” (Levitic 19:18).

Cu toții suntem egali în nevoia de a atinge iubirea mai presus de toate diferențele, dezbinările, respingerea și ura noastră unii față de ceilalți, deoarece este scris că „iubirea va acoperi toate crimele” (Proverbele 10:12). Cu toate acestea, natura noastră egoistă umană, care respinge cerința naturii de a ne conecta pozitiv, dorind să ne bucurăm în detrimentul altora, ne poziționează unul împotriva celuilalt și este cauza de bază a oricărei radicalizări.

Egoul uman operează în fiecare persoană și grup. Ne face să ne vedem pe noi înșine și pe grupurile de care aparținem ca fiind mai buni decât ceilalți, dând astfel naștere unor radicali dispuși să-și ducă convingerile la extreme. În cele din urmă, ego-ul servește la distrugerea lumii noastre, iar radicalizarea este unul dintre rezultatele sale naturale.

Când vom înțelege că egoul uman este cauza principală a întregii diviziuni, a urii și radicalizării noastre, atunci am fi înțelepți să ne concentrăm asupra modului de a ne ridica deasupra ego-ului. Atunci nu am simți nevoia să ne lipim de vreo orientare specifică, ci doar de o tendință care este fundamentală naturii: nevoia de a ne ridica deasupra egoului uman, de a ne uni cu ceilalți deasupra tuturor diferențelor și, de asemenea, de a învăța și împărtăși metoda de a face asta.

Scris/editat de studenţii caabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed