“De ce unii adolescenți și tineri devin criminali în masă?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: De ce unii adolescenți și tineri devin criminali în masă?

Este o consecință a presiunii interne pe care ei o simt.

Putem spune că tinerii din ziua de azi caută doar atenție și încearcă să facă față lipsei participării părinților și a societății la viața lor, ceea ce este adevărat, dar cauza principală este mult mai profundă.

Ce face ca tinerii să comită masacre?

Ei nu știu pur și simplu pentru ce trăiesc.

Dacă nu am niciun scop, iar mediile mele sociale, de la casă până la societate în general, îmi oferă o importanță insuficientă oricărei direcții specifice care m-ar putea dezvolta cu adevărat, și nu mă refer doar la mine ca „utilizator”, „consumator” sau „client ” în sistemele sale, atunci încep să caut propriile căi de a exprima ceea ce este în interiorul meu.

Fiecare copil, și mai ales adolescent, vrea să fie iubit și să simtă că cineva are grijă de el.

Tinerii trebuie să simtă că lumea din jur îi apreciază și este gata să îi susțină. Din păcate, astăzi, există doar o iluzie a unui astfel de sistem de sprijin. Mai mult, chiar dacă ar exista cu adevărat, nu ar fi suficient.

Ce lipsește în societate pentru tineretul de astăzi?

Conform Ȋnțelepciunii Cabala, dorințele noastre s-au dezvoltat la un punct astăzi, în care toate plăcerile și frumusețea disponibilă în lume nu reușesc să satisfacă cerințele noastre interioare.

Nimic nu ne oferă un răspuns sigur la întrebarea „De ce sunt aici?” sau „Cum pot transforma existența mea inutilă în ceva grozav și valoros?”

Există diverse teorii și abordări care oferă răspunsuri diferite la astfel de întrebări, dar toate se încadrează în tărâmul obținerii a ceva corporal în această lume, sau a unui fel de plăcere fantezistă în viața de apoi, iar un număr din ce în ce mai mare de oameni se trezesc fără nici un rezultat în astfel de abordări.

Aceasta se întâmplă pur și simplu pentru că o nouă dorință se trezește în umanitate, care are nevoie de un nou tip de împlinire a tot ceea ce am simțit sau ne-am imaginat până astăzi.

Natura umană este o dorință continuă ȋn creștere de a se bucura. Se dezvoltă prin dorințe pentru hrană, sex, familie, bani, onoare, control, cunoaștere, iar evoluția maximă a acestei dorințe este atunci când începe să fie ȋnsetată de spiritualitate.

În acel moment, dorințele noastre de a ne bucura de plăceri în lumea noastră ajung la un punct mort. Devenim din ce în ce mai nemulțumiți de viață, fie încercând să ne dărâmăm dorința prin droguri, medicamente, jocuri video, urmărind ore de videoclipuri pe Internet și multe alte astfel de implicări; alții măsoară acea nemulțumire în forme extremiste de ură în societate, ceea ce poate duce la vătămarea altora.

Ceea ce ne lipsește este o metodă care ne poate conduce să înțelegem cum și de ce această natură funcționează asupra noastră așa cum o face și cum printr-o conștientizare crescută a naturii, descoperim forța ei ascunsă care poate îndeplini această cea mai dezvoltată dorință: forța iubirii și dăruirii.

Generația tânără, în special adolescenții, simt cel mai mult această nevoie. În mod inconștient ei nu sunt de acord cu lumea ȋn care ajung, o lume în care le este frică să își exprime sentimentele și în care tot felul de manipulări stau în spatele unei fațade de grijă și preocupare.

Ei doresc ceva real și autentic, dar nu au nicio înțelegere a ceea ce este real și autentic, deoarece nu există un exemplu de așa ceva în societatea înconjurătoare.

O astfel de neputință îi împinge pe unii să comită acte pripite, chiar dacă nu sunt nici prosti, nici criminali – este tocmai modul în care presiunea interioară îi afectează.

Mai mult, noi, ca societate, suntem responsabili pentru aceasta.

Prin urmare, dacă dorim ca generația noastră viitoare să trăiască fericită și împlinită, fără să se implice în gânduri, idei și acțiuni antisociale și distructive, atunci trebuie să avem grijă de societatea noastră.

Trebuie să învățăm atât adulții, cât și tinerii cum să părăsească falsa paradigmă a acestei lumi, cum să înțelegem realitatea, cum să ne raportăm corect la multitudinea de influențe ale epocii informaționale și să discernem, din interiorul zgomotului, sensul final al vieții: intrarea în lumea superioară, un nivel de existență mai înalt, în care relațiile noastre tensionate și separatoare devin înlocuite de cele pozitive, de susținere și încurajare, datorită revelării forței superioare a iubirii și dăruirii în conexiunile dintre noi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed