“De ce unii oameni abuzează de copii? Există un motiv psihologic pentru aceasta?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: De ce unii oameni abuzează de copii? Există un motiv psihologic pentru aceasta?

Unii oameni simt că îi rănesc pe alții – fie că sunt copii, bătrâni, sau alții pe care îi percep ca fiind prada lor – pur și simplu pentru că se bucură de astfel de abuzuri. Ei simt o mare plăcere de control, care îi împlinește dintr-o dată.

Nimic nu poate scoate astfel de oameni din această nevoie de control. Vedem cât de mult apar tendințe abuzive chiar și la oameni bine educați și manierați, care ar fi putut fi filantropici întreaga lor viață și, dintr-o dată, nu mai pot să se țină și explodează. De obicei, pentru că ei simt că nimeni nu îi poate controla și astfel își exprimă propriul control.

Nu se vor sfârși astfel de izbucniri la anumite persoane, până când ego-ul uman – dorința de a beneficia în detrimentul altora – se transformă în forma sa opusă – dorința de a se conecta pozitiv cu ceilalți deasupra impulsurilor nocive ale ego-ului.

Mai mult, ne putem aștepta să apară din ce în ce mai multe astfel de incidente, deoarece ego-ul uman este în continuă creștere, cerând tot mai multă împlinire, dacă nu reușim să suferim această transformare.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed