„De ce unii oameni consideră că activitățile care caută senzații tari, cum ar fi bungee jumping sau parașutismul sunt mai degrabă captivante decât înfricoșătoare?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce unii oameni consideră că activitățile care caută senzații tari, cum ar fi bungee jumping sau parașutismul sunt mai degrabă captivante decât înfricoșătoare?

Fie că este vorba de bungee jumping, parașutism, alte sporturi extreme, plimbări în parc tematic în căutarea senzaţiilor tari și chiar filme înfricoșătoare, în astfel de cazuri vrem să simțim limita și cum o depășim: că ajungem la o stare care depășește capacitățile noastre.

Ne bucurăm apoi de stare. Există plăcere în exercitarea unui anumit nivel de control asupra fricii.

Plăcerea de a avea control asupra fricii devine atunci mai puternică decât instinctul de frică care iese la suprafață.

Când frica ne domină, avem impresia că pătrunde în fiecare celulă a corpului nostru, până la măduva oaselor noastre. De aceea, plăcerea pe care o trăim atunci când simțim un anumit nivel de control asupra fricii este foarte puternică.

Cu toate acestea, dacă am simți că viețile noastre au un scop etern mai înalt și ne-am pune pe calea pentru a atinge acest scop, atunci nu am simți nevoia de aceste tipuri de plăceri trecătoare, indiferent cât de puternice ar fi ele.

De asemenea atunci nu ne-am teme de nimic, pentru că am vedea că suntem controlați de Forța superioară, care dorește doar să ne dezvolte pentru a beneficia de calitatea ei eternă și perfectă de iubire, dăruire și conexiune.

Bazat pe videoclipul „De ce vă este frică?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: