De ce unii oameni devin cabaliști în timp ce alții devin filozofi?

88Întrebare: Faptul că filosofii antici Aristotel, Platon și mai târziu Spencer au luat multe din Cabala este evidențiat prin menționarea în teoriile lor că societatea umană este un organism viu în care totul este interconectat.

De ce s-a întâmplat că unii au devenit cabaliști și au atins lumea superioară, în timp ce alții au rămas filosofi?

Răspuns: Dacă o persoană are inițial un punct în inimă, atunci acesta îl trage să intre în lumea superioară în propriile simțuri. Iar dacă acest punct nu s-a trezit încă în el, înseamnă că nu are încă un embrion care se manifestă din interior, acest instrument spiritual, acest organ de senzație al lumii superioare. Prin urmare, el dezvoltă o atitudine față de lumea superioară prin înțelegere.

Așa a apărut filozofia, care este clădită doar pe construcții abstracte ale unor forme, tot felul de raționamente, dar, în niciun caz, pe o pătrundere explicită, senzorială, cognitivă în această chestiune, pentru că nu au nici o legătură cu ea.

Oamenii care au un punct în inimă și se străduiesc să simtă lumea superioară trec prin etape foarte serioase ale propriei corectări, deoarece trebuie să devină ca lumea superioară în proprietățile lor: să treacă de la proprietatea primirii la proprietatea dăruirii , de la proprietatea urii la proprietatea iubirii.

Aceasta este o tragedie interioară foarte dificilă pe care o persoană o experimentează pentru a atinge o astfel de stare, după mulți ani de muncă serioasă și persistentă asupra sa. Și nu e aceeași muncă ca în filozofie sau în alte metode în care predomină autocontrolul. Aici are loc atragerea unei forțe superioare speciale, numită lumina superioară, care ne corectează.

Cel care face acest lucru devine cabalist. El simte, vede și cunoaște în mod clar lumea superioară, sistemul superior care ne controlează. Iar cel care nu poate dezvolta aceste proprietăți în sine, întrucât rudimentele lui nu au apărut încă în el, care, probabil, vor apărea în ciclul următor sau după mai multe cicluri, devine filosof. Așa se dezvoltă umanitatea.

Din „Close-Up” de la KabTV. Seekers ”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: