“De la conexiunile fizice, la cele virtuale şi apoi la cele spirituale” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinDe la conexiunile fizice, la cele virtuale şi apoi la cele spirituale

Lumea se află într-o stare virtuală sau semi-virtuală deja de aproximativ un an, iar conexiunile dintre oameni au devenit în mare măsură virtuale. Acum, „datorită” noilor tulpini de Covid, frontierele se închid și aeroporturile se închid din nou. Se pare că legăturile fizice au din ce în ce mai puțin „spațiu”, iar umanitatea este condusă spre o nouă formă de comunicare.

Când ne conectăm în acest mod nou, vom descoperi că, la fel cum conexiunile noastre fizice au fost conduse de dorința de a beneficia noi înșine prin conexiunile cu ceilalți, conexiunile noastre emoționale sunt conduse de dorința pentru beneficiul celorlalți prin conexiunile noastre cu ei. Aceste dorințe de a aduce beneficii altora creează conexiuni reciproce atât de puternice, încât rețeaua pe care o formează este de fapt rezistentă la rupere.

Nu ar trebui să luăm acest lucru cu ușurință. Acesta nu este un episod efemer, ci o fază profundă și permanentă în dezvoltarea umană, pe care tocmai o începem. Este o oportunitate pe care ne-a oferit-o natura, de a ne ridica la un nivel de conexiune mai înalt și mai interior.

Conexiunile fizice pe care încă le mai vedem sunt foarte tensionate și negative și adesea chiar agresive. Gândiți-vă la toate protestele pe care le-am văzut în ultimele nouă luni: jefuirea magazinelor, arderea proprietăților, revolte și demonstrații peste tot și, în cele din urmă, asaltul clădirii Capitolului. Și asta nu se întâmplă doar în America: și în Israel, revoltele și protestele au devenit din ce în ce mai violente și agresive, așa cum au fost în Europa și recent chiar în Rusia.

În schimb, comunicarea prin internet este foarte pasivă, neutră și aproape lipsită de furie. În mod clar, nu este modul ideal de comunicare, dar în absența capacității de a comunica pozitiv la nivel fizic, opțiunea virtuală este următorul lucru cel mai bun.

Cu toate acestea, conexiunea virtuală nu este scopul final; este o fază intermediară către o conexiune mai interioară. Odată ce am eliminat agresiunea fizică, putem începe să ne conectăm la nivelul emoțiilor. Și nu doar cu rudele sau cu prietenii, ci cu toată lumea! Pentru a construi o societate activă astăzi, trebuie să creați cel puțin un anumit nivel de afinitate cu toți membrii societății. În caz contrar, aceasta se va destrăma, așa cum am văzut în întreaga lume anul trecut.

Am putea crede că putem depăși coronavirusul, să găsim un vaccin care să elimine virusul, dar chiar și companiile farmaceutice care dezvoltă vaccinurile nu promit un succes absolut; ei știu că este mult mai complicat de atât. Putem vedea deja că virusul a depășit parțial vaccinurile existente care tocmai au ieșit și că se transformă constant, adaptându-se la încercările noastre de a-l ucide. Concluzia este: „Nu avem nicio șansă să ne împotrivim”.

Cu toate acestea, putem ocoli problema și aborda virusul acolo unde nu ne poate dăuna. Dacă rămânem virtuali, dar începem să ne conectăm interior, mai degrabă cu sentimentele noastre decât cu corpurile noastre, vom învinge virusul și vom vindeca dintr-o dată bolile sociale din timpul nostru. Când vom realiza acest lucru, vom vedea de asemenea, că spre asta ne-a condus virusul încă din prima zi.

Până la apariția Covid-19, mintea noastră era fixată pe o singură formă de conexiune. Adică, am mai comunicat noi virtual, dar contactul fizic a fost întotdeauna considerat mai substanțial și mai semnificativ. În cel mai bun caz, conexiunea virtuală a fost o conexiune pregătitoare pentru cea fizică.

În absența opțiunii fizice, conexiunea virtuală a devenit toată conexiunea pe care am avut-o și acest lucru este departe de a fi suficient. Această deficiență ne îndeamnă, împotriva voinței noastre, să căutăm o conexiune mai semnificativă, să reconstruim un fel de profunzime a conexiunii fizice, dar fără aspectul fizic al acesteia. Acest lucru ne va forța să căutăm modalități de conectare în emoțiile noastre și aceasta este întreaga idee.

Dacă lucrăm la această nouă conexiune suficient de mult și suficient de profund, o vom realiza. Când o vom face, vom descoperi că aceasta nu este o nouă formă de conexiune, ci că toată realitatea a fost conectată la acest nivel tot timpul și sensul „Eureka!” este doar din perspectiva noastră. Vom descoperi că am fost orbi la cea mai profundă și mai bogată dimensiune a realității, la rădăcina din care provine totul – conexiunea între toate părțile.

Când ne conectăm în acest mod nou, vom descoperi că, la fel cum conexiunile noastre fizice au fost conduse de dorința de a beneficia noi înșine prin conexiunile cu ceilalți, conexiunile noastre emoționale sunt conduse de dorința pentru beneficiul celorlalți prin conexiunile noastre cu ei. Aceste dorințe de a aduce beneficii altora creează conexiuni reciproce atât de puternice, încât rețeaua pe care o formează este de fapt rezistentă la rupere.

Odată ce am pătruns în ea, nu vom mai dori niciodată să ne întoarcem la vechile noastre conexiuni de exploatare și nefericire, superficiale și corupte. Vom descoperi că lumea din jurul nostru este armonioasă, echilibrată și asigură abundență tuturor. Vom descoperi că tot ce avem nevoie pentru a învăța orice, este să intrăm în această rețea mondială de fire invizibile care ne susține, iar toate informațiile vor fi ușor de accesat.

Acesta este motivul pentru care suntem împinși de la nivelul fizic la nivelul virtual, pentru a ajunge în cele din urmă la nivelul spiritual al vieții și al întregii realități.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed