De la generația Eu — la generația Noi

Cabala despre educație

Cabala vine să salveze criza de astăzi a educației și parentingului

Jocurile pentru copii ar trebui să-i învețe cum să câștige conectându-se între ei.

În anii optzeci, Douglas Coupland a popularizat termenul „Generația X”, referindu-se la noua generație. Acesta a devenit rapid un subiect fierbinte, iar în jurul noțiunii s-a format o cultură pop, căutând să descifreze calitățile unice ale noii generații.

Astăzi, trăim pe vremea „Generației Eu” – o generație care este de obicei preocupată de un singur lucru – de ea însăși!

Cabala sugerează că cel mai bun mod de a ajunge de la Generația Eu, unde ne simțim înstrăinați și ostili, la Generația Noi, unde ne simțim conectați, în siguranță și conectați, este printr-un nou tip de educație. Credeți sau nu, unul dintre principalele mijloace de educație sunt jocurile pentru copii!

Jocurile pe care copiii le joacă astăzi, în Generația Eu, se referă la a câștiga fiind cei mai rapizi sau cei mai deștepți, sau pur și simplu, „mai buni decât toți ceilalți”. Pentru a trece de la aceasta la Generația Noi, părinții își pot încuraja copiii să joace jocuri în care câștigătorul este cel care se conectează cel mai bine cu ceilalți.

De la o vârstă fragedă, copiii vor învăța despre beneficiile de a fi conectați cu ceilalți și vor dezvolta o mentalitate care este armonioasă cu Natura – unde totul este deja armonios interconectat.

Pe lângă faptul că le arată copiilor cum triumfăm prin conexiunea cu ceilalți, aceste jocuri ar trebui să arate și că fără o astfel de conexiune, eșuăm. Jocurile îi vor arăta copilului că a fi cel mai bun, a triumfa și a câștiga se poate întâmpla doar atunci când toată lumea câștigă. Acest lucru îi va ajuta pe copii să facă acea tranziție interioară de la Eu la Noi și vor câștiga împreună cu toți ceilalți.

Astfel de jocuri și sisteme educaționale pot deschide calea către o mentalitate nouă, interconectată, potrivită secolului XXI. Vremurile noastre – de globalizare în creștere împreună cu un egoism în creștere – necesită ca să aibă loc o tranziție de la „mentalitatea eu” la mentalitatea „noi”. Prin jocurile care permit o astfel de tranziție, copiii și părinții deopotrivă vor afla un adevăr fundamental: că victoria se poate întâmpla doar împreună cu toată lumea, nu singuri.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed