De la poalele muntelui până la vârful său

741.02Întrebare: A sta la poalele Muntelui Sinai este un eveniment care a modelat întreaga națiune sau, dacă vorbim despre o singură persoană, atunci este dezvoltarea sa spirituală.

Se pare că au stat un an la poalele muntelui. De ce anume un an?

Răspuns: Nu este o chestiune de ani, toate acestea sunt foarte figurative și, în general, este imposibil de spus dacă totul s-a întâmplat exact în conformitate cu modul în care este spus în Torah.

Nu este nimic sacru la Muntele Sinai, toată lumea poate urca pe el și își poate păși vitele acolo. Acesta nu este muntele pe care ar putea fi construit Templul. La urma urmei, Templul este de obicei construit într-un loc care este sfințit, adică reprezintă egoismul corectat.

Muntele Sinai este doar reprezentarea egoismului care încă trebuie corectat și, prin urmare, nu este nimic special în acest sens. Pelerinii evrei nu merg acolo. Nu este nici măcar o atracție turistică.

Întrebare: Ce înseamnă că oamenii stăteau la poalele muntelui și Creatorul stătea în vârful munților și parcă le-ar vorbi acolo?

Răspuns: Acest munte simbolizează marele egoism care este în umanitate, iar omenirea trebuie să-l corecteze de la poalele muntelui, așa cum se spune allegoric, pentru a-l dezvălui pe Creator, care se află pe vârful muntelui.

KabTV „Stările spirituale” din 9.04.21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed