De unde gândul că evreii conspiră să conducă lumea?

Gândurile mele de pe Twitter din 05.05.2019

Cabalistul Dr. Michael Laitman continuă să explice rădăcina antisemitismului și rolul poporului evreu, răspunzând la întrebarea: „De unde gândul că evreii conspiră să preia controlul lumii de la Națiunile Lumii?”

Acesta provine din faptul că în poporul Israel există metoda de corectare a lumii, iar această metodă trebuie ca, în cele din urmă, să se răspândească în întreaga lume, în toate națiunile, pentru ca ei să folosească această metodă și să aducă lumea într-o stare bună, întreagă și perfectă.

Națiunile lumii o simt pe plan intern, la nivel biologic. Nici măcar nu știu de unde provine, dar se simt dependenți de evrei. Ei simt că există ceva despre evrei care îi face pe evrei superiori, că ei au un fel de secret, pe care îl ascund de fiecare din lume, că evreii au o metodă de corectare a lumii și, probabil, așteaptă un timp când îl pot vinde la cel mai înalt preț, că vor putea controla lumea prin ea.

Acesta este un gând natural care se trezește în toate națiunile.

Acestea au început să simtă asta nu mult timp după distrugerea Templului, iar acesta este un lucru care nu va dispărea până când nu vom disemina metoda de corecție către restul lumii, până nu ne vom deschide complet și vom explica nouă, înşine și lumii întregi care  este starea în care suntem noi și lumea.

Cabalistul Dr. Michael Laitman explică de ce unii evrei îi urăsc pe evrei și Israelul.

Rădăcinile lor spirituale arată că sunt o națiune fondată pe unirea lor deasupra separării dintre ei, pentru a descoperi legea naturii, „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” și răspândirea acestei  iubiri tuturor celorlalte națiuni, adică a fi „o lumină pentru națiuni „.

De aceea, după cum strămoșii evrei au devenit odată evrei, realizând acest nivel strâns, de unitate, ei au obligația să o atingă din nou. Dar, datorită exilului din aceasta stare de unitate și a lungii lor integrări în națiunile lumii, ei au devenit inconștienți de această obligație și mulți au ajuns să o disprețuiască, deoarece nu doresc să fie obligați să se unească, ci mai degrabă să prospere și să reușească în conformitate cu valorile din societatea individualistă competitivă în care s-au născut și au crescut.

Aceasta este ceea ce distanțează evreii de alte națiuni.

Urâm rădăcina noastră spirituală, pentru că este împotriva propriei noastre naturi. Este ceea ce ne desparte de alte națiuni, pentru că, datorită acestui lucru, ele nu ne pot accepta.

Oricine din națiunile lumii poate deveni evreu, 100% evreu. Ori, ca evreu, nu va putea deveni niciodată francez sau german sau oricine altcineva. Va rămâne mereu un evreu și, de aici, ura către situația în care el nu o poate controla sau în care nu poate alege liber cine este el.

Toate celelalte națiuni pot, dar el nu poate, iar asta îl distruge și îl face să urască Israelul.

Esența poporului Israel este ceva pe care el nu și-o poate explica sieși, dar dorește să lucreze la ea în cel mai agresiv mod. Și vedem într-adevăr că toate aceste organizații sunt pline de evrei, că cei mai mari antisemiți sunt evrei.

Din această cauză, pentru că nu pot scăpa de rădăcina lor evreiasca, pentru ca nu pot rupe aceasta rădăcina. Iar ei nu pot deveni francezi sau germani sau orice altceva. Ei rămân evrei. De aceea, urăsc de moarte rădăcina lor spirituală. O urăsc într-un mod etern și spiritual.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed