De unde vine Lumina care reformează?

Întrebare: Ce acțiuni de dăruire suntem pregătiți să împlinim astăzi, înainte de a intra în lumea spirituală?

Răspuns: Pentru moment, acțiunile noastre sunt de a ne face griji ca prietenii noștri să vină  la lecție și să se susțină reciproc, menținând spiritul în grup și dând un exemplu pentru ceilalți legat de cât aspirăm la obiectiv și cât ne pasă de organizarea centrului nostru, astfel încât să fim în măsură să studiem și să ținem diferite activități și evenimente aici pentru a atinge adeziunea cu Creatorul.

A disemina și a studia în campus, etc. sunt toate acțiuni de dăruire. Efectuăm numeroase acțiuni de dăruire, dar le lipsesc intențiile corecte. Este principala noastră muncă. Oamenii mă întreabă constant: Ce altceva ar trebui să facem în scopul de a dărui mai mult, pentru a face mai mult?

Desigur, ar trebui să facem mai mult, dar trebuie să fim atenți la intențiile noastre și la acțiunile noastre, care sunt foarte importante. Nu ar trebui să reducem acțiunile noastre, nici intensitatea lor, nici cantitatea lor. Dar avem nevoie să ne stimulăm reciproc și să ne amintim obiectivul unul altuia.

Fiecare acțiune ar trebui să ne facă să simțim conexiunea și, în conexiune, trebuie să începem să simțim prezența Creatorului care ar trebui să ne ilumineze aici.

Primim Lumina care Reformează ca urmare a eforturilor noastre pentru a ne conecta. Lumina este în vase, în Malchut de Ein Sof (Infinit), care nu este spart, ci este întreg și complet cu Lumina de Ein Sof. Dar, în raport cu noi, Lumina de Malchut de Ein Sof care vine este sub o formă spartă după toate lumile, ceea ce înseamnă ascunderile.

Ea este întâi ascunsă, apoi ea este spartă, apoi ea trece prin mult mai multe partiții de ascundere, de niveluri de slăbire a Luminii prin filtre până la noi. Trebuie să facem un efort pentru a ne conecta, pentru a ne apropia de Lumina care Reformează, care se găsește într-un vas conectat.

Atunci când încerc să mă conectez, Lumina care Reformează începe să mă ilumineze, deoarece fac un efort. Colectez și conectez părțile sparte, adun și unesc grupul și Lumina strălucește asupra mea plecând de acolo, conform eforturilor mele.

Toată lumea muncește conform ascunderii sale, conform modului în care el este spart, și Lumina strălucește asupra mea în măsura în care încerc să conectez toate părțile în una singură, deoarece este într-un vas general care este spart doar în ceea ce mă privește.

Această imagine trebuie să fie constant în fața ochilor noștri.

Din Lecția zilnică de Cabala, 14.11.2014, Scrierile lui Baal HaSulam

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: