“Decodificarea genomului uman – Cu cât știm mai multe, cu atât înțelegem mai puțin” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Decodificarea genomului uman – Cu cât știm mai multe, cu atât înțelegem mai puțin

În ultimele săptămâni, ziarele și reviste științifice au salutat finalizarea cartografierii genomului uman. Revista Smithsonian a afirmat: „Oamenii de știință au descifrat opt ​​procente lipsă din modelul nostru genetic, pregătind terenul pentru noi descoperiri în evoluția umană și boli.” Revista TIME l-a citat festiv pe Evan Eichler, unul dintre liderii proiectului de cartografiere, „Emoția din comunitatea genomică și medicală este palpabilă. „Aleluia, am terminat în sfârșit un genom uman, dar ce este mai bun urmează să vină”, a spus Eichler în timpul unui interviu. „Nimeni nu ar trebui să vadă asta ca sfârșit, ci începutul unei transformări nu numai în cercetarea genomică ci și în medicina clinică”.

Este grozav că am „secvențiat un genom uman ‘fără întrerupere’”, așa cum l-a descris revista Smithsonian, dar realitatea arată că, cu cât știm mai multe, cu atât înțelegem mai puțin. Decodificarea genomului uman ar putea ajuta la rezolvarea unor probleme, dar nu ne va face viața mai ușoară sau mai fericită. Deoarece nu înțelegem mediul înconjurător, nu înțelegem contextul în care genele noastre au evoluat și modul în care funcționează în relație cu mediul. Prin urmare, toate formulele și cunoștințele vor fi înghițite în abisul neînțelegerii noastre a realității și ne vom adânci și înrăutăți problemele prin propria noastră acțiune.

Fiecare genă care este codificată în noi este acolo pentru un motiv. Dacă o modificăm sau o manipulăm, vom modifica tot ce este legat de ea. Natura nu creează intenționat defecțiuni. Doar se repară. Prin urmare, atunci când încercăm să „reparam” natura, stricăm invariabil ceea ce nu a fost stricat, cu excepția faptului că nu am putut vedea din cauza orbirii noastre.

Înțelepții noștri, au scris în Talmudul Babilonian (Shabbat 156a) că, dacă o persoană se naște cu natura unui ucigaș, el poate deveni un ucigaș sau un hoț sau un măcelar sau unul care face circumcizia. Cu alte cuvinte, nu ar trebui să încercăm să schimbăm caracteristicile de bază ale oamenilor, ci să le folosim doar acolo unde ajută întreaga societate.

În loc să încercăm să modificăm genele oamenilor, ar trebui să-i învățăm cum să-și folosească natura înnăscută în beneficiul societății, mai degrabă decât să-i dăuneze. Pentru a face asta, ar trebui să creăm o atmosferă socială în care cei care contribuie la ea sunt cei mai respectați, venerați și admirați oameni.

În prezent, „liderii” societății sunt narcisiști ​​care nu se apreciază decât pe ei înșiși și aspiră să fie cât mai „unici” posibil, sau cei care exploatează societatea pentru a câștiga bogăție, putere și putere. Când aceștia sunt oamenii pe care toată lumea îi admiră, societatea nu poate decât să se dezintegreze. Valorile centrate pe sine, pe care toată lumea încearcă să le urmeze, împart societatea și o divid în bucăți din ce în ce mai mici. În cele din urmă, fiecare va fi lăsat să se descurce singur. Vor simți că nu au pe nimeni aproape și oricine este un potențial inamic. Într-o astfel de stare, singura scăpare din mizerie vor fi drogurile și sinuciderea.

Liderii nu se vor schimba singuri. Ei sunt lideri doar pentru că noi înșine suntem ca ei, așa că venerăm oameni care excelează în ceea ce ne-am dori să fim. Prin urmare, nu ar trebui să așteptăm ca idolii societății să se schimbe. În schimb, ar trebui să schimbăm cine suntem și, pe măsură ce ne schimbăm, persoanele pe care le idolatrizăm se vor schimba și ele, iar noile valori vor ocupa centrul atenției.

Odată ce schimbăm valorile societății, vom descoperi că nu este nimic inerent în neregulă cu niciunul dintre noi. Singurul nostru defect a fost modul în care am folosit ceea ce ne-a fost insuflat de natură. Cu alte cuvinte, intenția din spatele acțiunilor noastre a fost vinovatul, nu ADN-ul nostru.

Pentru că intențiile noastre actuale sunt doar de auto-mărire, tot ceea ce descoperim și dezvoltăm este dăunător societății. Și pentru că trăim în societatea căreia îi dăunăm, însăși societatea care ne hrănește și ne susține, tot ceea ce dezvoltăm și descoperim ajunge să ne facă rău.

Nu trebuie să schimbăm ceea ce suntem, ci cine suntem. Problema noastră nu este ceea ce facem, ci de ce o facem. Dacă muncim pentru a aduce beneficii societății în care trăim, vom beneficia cu toţii.

Este nevoie de un efort comun pentru a trece peste mentalitatea noastră narcisistă, dar situația globală este deja atât de proastă încât cred că nu avem de ales și nu avem timp de pierdut.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: