Democrație sau dinastie?

547.06Comentariu: Mereu subliniezi că este bine atunci când există un rege care conduce statul.

Răspunsul meu: Este mai bine decât așa-numitele guverne democratice pe care le vedem astăzi în diferite țări. Oamenii cred că democrația este atunci când se pot aduna împreună, să strige, să critice și să creeze o aparență externă a luptei ideologice, un fel de trenduri opuse. Procedând astfel, ei pretind că află adevărul.

Întrebare: Se spune: „Adevărul se naște într-o dispută”. Nu ești de acord cu asta?

Răspuns: Adevărul nu se poate naște atunci când toată lumea țipă unul la celălalt.

Adevărul se naște acolo unde există o familie care a fost la putere de secole și s-a ridicat treptat pe sine, copiii, nepoții, nobilimea și toți ceilalți. Apoi dezvoltă criterii complet diferite. Ei nu se ceartă asupra cui este mai profitabil să vândă o anumită poziție. Totul este în mâinile lor. Și de aceea familia regală este totul.

Desigur, pot fi uciși, detronați, ceea ce sa întâmplat de multe ori în istorie. Dar, în general, nu există nicio altă metodă de guvernare în lumea noastră decât forma dinastică: regat, împărăție.

În primul rând, oamenii acceptă cu calm un astfel de conducător; el este regele. Asta-i tot! Mă uit la el și nu am nevoie de nimeni sau nimic altceva. Iar când cineva începe să intre cu forța și să spună: „Eu, eu, eu”, atunci nu există nici o națiune, nici un conducător, totul se bazează doar pe baionete.

KabTV „Secretele cărții eterne”, 26.07.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: