Deschide o nouă percepție a realității

  Sunt trei componente în percepția realității: Creatorul, prietenii și eu. Creatorul este îmbrăcat în prieteni și eu vreau să mă asociez cu ei. Asta se numește că „Israel, Tora și Creatorul sunt unu”.

Totul depinde de ce este considerat iluzoriu și ce este realitate. Un copil ascultă cum îi spun o poveste și percepe totul ca pe o realitate reală, imaginându-și cum merge Scufiță Roșie prin pădure și întâlnește lupul. Copilul poate să plângă sau să râdă, fiindcă el trăiește în această realitate. Însă, pentru mine asta este doar ficțiune, doar o poveste. Totul depinde de nivelul în care percepem ce se întâmplă.

Existăm într-o lume iluzorie, imaginară. Este evident că sentimentele noastre sunt reacțiile celor cinci simțuri ale noastre, care nu pot fi considerate obiective. Dacă am primi alte simțuri, am percepe o realitate diferită și am trăi în ea. Totul este o problemă de convenții, de consensuri între noi. Nu este niciun adevăr în această lume, deoarece nu este niciun indicator opus care ar putea fi evaluat.

Trebuie să ne ajustăm între noi la o percepție mai plină de adevăr, să trăim conform legii iubirii aproapelui și constant să o îmbunătățim. Apoi putem gradual să intrăm în ea. În această muncă este o perioadă de pregătire, când o persoană nu realizează cum trece de la un grad la altul. Mai târziu, trebuie să înceapă să lucreze conștient. Cred că este deja posibil să facem asta, pentru a termina sărbătoarea de Shavuot, prin a face o jumătate de pas înainte.

Este o rețea de conexiuni între noi și pe care nu o simțim. Totuși noi trebuie să ne ajustăm la ele, cu ajutorul principiului „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuti”. Aceasta este o lege a unei realități noi, un mod nou de gândire, o dorință nouă și relații noi.

Un Cabalist trăiește în două lumi, adică în două stări simultan. Acum decid că împreună cu prietenii voi intra într-un asemenea sistem de relații. Nu este nimic altceva și numai prin acest sistem mă uit acum la lume, la realitate, începând să mă adaptez la această lume nouă, prin aceste simțuri noi numite „zece Sefirot”.

Această lume este o iluzie în care suntem născuți. Pare că trăim în această lume ca într-un vis. În curând ni se va revela că toată viața trecută a fost un vis, o fantezie completă. De fiecare dată când trecem de la percepția noastră egoistă la dăruire, o nouă realitate ne este revelată, în schimbări atât de majore că ni se pare că nu poate să fie mai mult de atât.

În dăruire se deschid asemenea spații la care nici nu am visat. Mă includ cu prietenii mei și prin contopirea cu ei intru într-o realitate nouă, ca și cum ar fi într-un vis magic. 1

Nu ne putem uita în spate – asta este legea. O nouă realitate se deschide pe baza includerii noastre în prieteni și nu este nimic mai mult. Trebuie să aspirăm numai spre asta. Lumea este revelată prin conexiune, prin simțuri noi, printr-o realitate nouă, în fața căreia trebuie să te anulezi și apoi vei intra în ea.

Fiecare din noi s-a născut și a fost educat cu o percepție egoistă a realității. Așa am fost calibrați, ca o unealtă cu multe regulatoare. Acum eu, însumi, mulțumită trezirii interioare pe care am primit-o, vreau să mă calibrez la o percepție diferită a realității, care poate fi făcută cu ajutorul eforturilor mele, al grupului, profesorului și a Creatorului. 2

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 6/9/19, „Sărbătoarea săptămânilor”

1 Minut 56:25

2 Minutul 1:06:00

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: