Deschideți calea spre Creator

Legile perfecțiunii trebuie să opereze în grupul de zece, HaVaYaH: egalitate, integrare reciprocă, dăruire reciprocă, anulare înaintea celuilalt. Este foarte important să construim relații de egalitate în grupul de zece, în orice mod posibil. Toate diferențele pe care le vedem astăzi între noi, diferențiind pe unii ca fiind mai de succes, mai inteligenţi, mai rapizi, de fapt, nu înseamnă nimic. După cum este scris: „Ei au ochii, dar nu văd”. Pot să spun asta din experiența mea.

Persoanele care percep cu greu orice cuvânt asociat muncii spirituale, dar, în același timp, continuă să depună eforturi pentru a continua cu orice preț această muncă, vor avea cel mai mare succes. Ei se vor ridica deasupra tuturor și nu cei cărora li s-au dat de sus abilități excepționale: un intelect ridicat, inteligență și sensibilitate. Aceste atribute corporale nu ajută la intrarea în spiritualitate, ci, dimpotrivă, stau în cale. Există povești despre felul în care plângeau discipolii, cerându-I Creatorului să le ia talentul natural și să-i coboare la un nivel obișnuit.

Prin urmare, ar trebui să ne raportăm cu înțelegere la acei prieteni care întâmpină dificultăți în a fi parte din grupul de zece, studiind, asociind un cuvânt cu altul, pentru a înțelege materialul. În final, acești oameni vor reuși mai mult în spiritualitate decât alții, doar că va dura mai mult timp și cu mai mult efort. Prin urmare, nu putem neglija sau renunța la niciun prieten din cauza faptului că nu înțelege nimic. Dacă Creatorul a adus pe cineva în grup, trebuie să avem grijă să ne asigurăm că el sau ea este tratat/ă la fel ca oricine altcineva.

Nu poate fi nicio neglijare sau preferință față de nimeni din grupul de zece, ci toată lumea trebuie să fie absolut egală și nu doar externă, în mod formal, fiindcă trebuie să simt interior, într-adevăr, că percep pe toată lumea în acest fel. Dificultățile în înțelegere nu se referă la spiritualitate. Nu este un examen!

Constituirea egalității în grupul de zece este chiar mai importantă decât dezvoltarea unei lipse pentru revelarea Creatorului. Dacă nu există egalitate, atunci deficiența pentru Creator va fi, de asemenea, distorsionată pentru că ne vom întoarce spre El de la un Kli imperfect. (Minutul 16:00)

Nu ar trebui să neglijăm niciun prieten din grupul de zece. Inima ar trebui să ne doară de toți cei care nu vin. Trebuie să ne rugăm pentru ei și să lucrăm la acest lucru, simțind că totul depinde de noi. (Minutul 1:22:30)

Egalitatea dintre prietenii din grupul de zece este construită de faptul că compensez cu atitudinea. Și, deși unul pare mai deștept, altul mai devotat, cel de-al treilea isteţ, iar al patrulea abil, totuși trebuie să-mi întregesc percepția asupra tuturor, astfel încât fiecare să fie perfect și fără defecte.

Fiecare este perfecțiunea în sine și nu este nimic de adăugat – așa trebuie să-mi percep prietenii. În acest fel, mă corectez pentru a nu vedea vreo defecțiune în ei. Îi aduc pe toți la un nivel general și devin un grup de zece perfect pentru mine, înălţat și corectat în ochii mei. Și, cu cât mă integrez mai mult în grupul de zece, cu atât mai adânc voi pătrunde în Creator, care este în prieteni. La urma urmei, Creatorul îi dezvoltă și îi sprijină.

Prin conectarea prietenilor la un nivel egal, deschid calea către Creator pentru mine, pentru revelarea Lui. Grupul de zece este ca vizorul unei arme, prin care văd Creatorul sau ca un binoclu care trebuie să fie focalizat. (Minutul 1:23:00)

În grupul de zece, este nevoie să investim toată forța noastră în unitate și conexiune, astfel încât toți să devină ca unul, într-o asemenea măsură încât să devină clar că aceasta – conexiunea dintre noi – este Creatorul și nu grupul și nu, pur și simplu, o conexiune. Prin pătrunderea mai profundă în interior, vom începe să simțim esența conexiunii noastre, iar acesta va fi Creatorul. Nu există nicio altă cale!

Există oameni care, să audă asta, este foarte greu pentru ei, dar este tocmai pentru că au un suflet foarte înalt și acest lucru este încă departe de ei. Ar putea dura încă zece ani de perseverență și efort, dar atunci vor reuși mai mult decât oricine altcineva. Prin urmare, nu ar trebui să existe nicio diferență pentru noi, în ce fel percepe și înțelege. Se spune că „cineva nu învață cu mintea”, ci prin egalitate. Cel care poate percepe pe toți drept egali și pe sine ca fiind cel mai mic dintre toți, singurul care are nevoie de corectare, este pe calea cea bună. (Minutul 1:35:00)

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 6/27/19,, „Lipsa pentru măreția Creatorului”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed