Deschizând Cartea Vieții

281.01Zohar pentru Toți, Lech Lecha, punctul 105: De asemenea, este scris că atunci când Ruach iese din această lume și intră în peștera lui Adam haRishon și a patriarhilor, ei îi dau acolo o scrisoare ca semn, din moment ce aspra Klipa, mormântul, nu-l guvernează pe Ruach, dar necesită încă o dată diminuarea de la Bina. Prin urmare, intră în Peștera Machpelah, locul de diminuare a celor două litere Hey împreună, care sunt Malchut și Bina. Această diminuare se numește „un caiet”, care este o scrisoare pliată, ca fătul din pântecele mamei sale, care este pliat ca un caiet, cu capul pe genunchi, indicând ascensiunea lui NHY la HGT, trei în trei.

Când NHY este inclus în HGT, bebelușul nu are conceptul de sus și de jos – părțile inferioare și superioare ale corpului său sunt pliate împreună. Fiind în interiorul mamei într-o stare pliată, el este ca un „mesaj”. Asta înseamnă că în interiorul acestei stări se află întreaga înregistrare a informațiilor sale spirituale, tot ceea ce se va dezvolta ulterior din el.

Și când iese, el se deschide ca și cum s-ar deschide o scrisoare și, ca rezultat, începe să-și citească ADN-ul, gena sa spirituală: tot ce a scris Creatorul în ea.

Conform acestui mesaj, o persoană începe să se dezvolte, citindu-și treptat pe rânduri întreaga sa soartă, trecând-o în realitate. Acesta este motivul pentru care se spune că o persoană reprezintă un „mesaj” sau o „carte”.

Întrebare: Ce înseamnă starea pliată?

Răspuns: Adevărul este că trebuie să fie pliat pentru că la început este doar un punct, nu există încă realizări, nu există senzații în el, el nu este încă desfăcut înaintea lui însuși, încă nu a început să citească.

Este ca o carte care, atunci când o deschizi, începi să înțelegi despre ce este vorba. Iar înainte de asta, cartea destinului și a vieții tale este închisă pentru că te afli în starea de „în interiorul pântecului”, în întuneric.

Astfel, o persoană primește un „mesaj” de la gradul anterior atunci când, în timp ce se afla în lumea noastră, nu se simțea pe sine deloc și nu știa despre punctul din inimă, despre carte sau despre acest mesaj. Aceasta este „cartea destinului”.

Din „Puterea cărții Zohar” de la KabTV # 19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed