Descoperă faptul că realitatea este perfectă

Subiectul „Nu există nimeni în afară de El” este cel mai important în Înţelepciunea Cabala și de fiecare dată este perceput ca nou. Ni se pare că repetăm aceleași cuvinte, dar nu este niciodată o repetare, pentru că noi, înșine ne schimbăm în mod constant. Prin urmare, percepem acest concept într-un mod nou de fiecare dată. Dacă o persoană nu simte schimbări, ar trebui să fie preocupată de asta.

Conceptul „Nu există altceva în afară de El” se schimbă întotdeauna, pentru că vorbim despre Creatorul Însuși, despre unicitatea Lui, despre guvernanța superioară care operează asupra noastră.1. Minutul 0:30

Creatorul, Emanatorul, forța superioară, este un concept constant. Toată realitatea a fost creată de un singur gând. Cu toate acestea, se pune întrebarea dacă s-a întâmplat vreodată sau a existat mereu? Noi suntem ființele create care trăim în cadrul timpului și ni se pare că realitatea se schimbă. De fapt, suntem într-o realitate constantă în care totul, atât superior, cât și inferior, există în starea complet corectată. Iar noi trebuie să dezvăluim toată această realitate.

Realitatea în sine este deja perfectă, nu există dezvoltare în ea și nu apare nimic nou. Modificările apar numai cu privire la o persoană. Trebuie să descoperim această realitate, dându-ne seama cine suntem. Există într-adevăr atât de mulți dintre noi sau este doar o singură persoană care are atât de multe gânduri, dorințe și acțiuni diferite?

În numele Creatorului, realitatea este constantă în ce privește modul în care El a creat-o. Dar o persoană are posibilitatea de a participa la revelarea acestei realități, determinând viteza și natura revelației sale. Cel mai important este: pentru cine depunem eforturi, încercând să descoperim acest lucru.

Inițial, a existat un singur gând – gândul creației. „Acest gând unic îndeplinește și este esența tuturor operațiunilor, a scopului și a esenței muncii. Este de la sine întreaga perfecțiune și răsplata căutată.” Adică acest gând include totul în sine; trebuie doar să încercăm să ne conectăm la el, să dorim să fim incluși în el. Toată munca și eforturile noastre sunt îndreptate spre acest lucru.

Creatorul ne-a dezvăluit scopul creației, adică atitudinea Lui față de noi. Din partea Lui, totul este finalizat. Totuși, dacă aspirăm să ne identificăm cu gândul creației, atunci vom atinge Creatorul. Încercând să dezvăluim gândul Creatorului, ajungem să-L cunoaștem, să-L simțim, să devenim incluși în El și să ne conectăm cu El.

El doreşte ca noi să descoperim acest gând. Dacă de la locul nostru de jos ne ridicăm până la înălțimea Sa, la rădăcina gândului creației, până în punctul în care acest gând a fost format în Creator, atunci, în acest fel, ne apropiem de El (nu de gând, ci de Creatorul Însuși) și ÎL revelăm.2 Minutul 3:07

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 8/22/19 „Nu există nimic în afară de El”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed