Descoperă – Încearcă și vezi

597.01Întrebare: Potrivit Cabalei, pot lua calitatățile Creatorului ca absolute și, raportat la El, pot efectua analiza „dulce-amar”, „adevăr-minciună”. Singura problemă este, de ce ar trebui să cred că Creatorul este calitatea dăruirii? Nu simt, nu văd asta.

Răspuns: Și nu o face. Faptul este că aceasta nu este o teorie pe care încercăm să o impunem cuiva.

Nu ademenim pe nimeni; invităm pur și simplu oamenii să vadă modul ȋn care Cabala explică structura lumii, structura omului și interacțiunea sa cu lumea, modul în care aceasta explică natura omului, natura societății, cum ne invită să ajungem în starea cea mai confortabilă.

Întrebare: Acest lucru este clar. Dar, de exemplu, în Cabala se spune că o persoană este o dorință de a primi. Și, în principiu, toată lumea poate verifica asta pe sine. Chiar și după câteva luni de studii, înțelegi că nu există o singură acțiune pe care o faci pentru altcineva. Totul este de dragul tău, totul este doar pentru a primi. Este clar. Dar faptul că Creatorul este o calitate a dăruirii și a iubirii, unde se poate vedea acest lucru?

Răspuns: Se spune despre acest lucru: descoperă-l, încearcă-l și vezi.

Întrebare: Deci, aceasta ar trebui luată ca o axiomă?

Răspuns: Desigur. Trebuie să vă dezvoltați suficient calități și sentimente pentru a începe să-L simțiți. Există lucruri pe care nu le simțim, cum ar fi forța generală care acționează în jurul nostru ca un fel de radiație, pe care nu o pot simți în forma sa naturală. Dar mi se oferă posibilitatea să dezvolt astfel de senzori, cu ajutorul cărora voi începe să simt Creatorul.

Întrebare: În același mod, oamenii de știință, cu mult înainte de a inventa microscopul și de a descoperi diferiți microbi, au considerat ca axiomă că trebuie să existe câteva elemente mici. Este la fel cu Creatorul?

Răspuns: Da. Pentru cineva care nu înțelege, aceasta este doar o presupunere.

Din emisiunea de pe KabTV “Stări Spirituale” 22.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed