Descoperind binele, din opusul său

Vreau să mă străduiesc tot timpul pentru bine, dar tocmai asta trezește înclinația rea. Înclinația rea este cel mai important instrument pentru atingerea spiritualității. Este imposibil să avansezi dacă nu simți de fiecare dată rezistența egoismului tău. Nu vei ști unde să mergi și ce să faci; nu înțelegi ce te supără.

Prin urmare, Creatorul este mândru că a creat în noi înclinația rea. Acesta este cel mai sigur indicator, slujitorul credincios al Creatorului care ne aduce mai aproape de El, arătându-ne în mod constant opusul nostru față de calitățile Sale. Egoismul ne scoate la iveală tot felul de calități; el spune: „Uite, acesta nu este Creatorul!” Din aceasta înțelegem ce este: „Da, acesta este Creatorul”.

De ce nu s-ar fi putut face toate acestea numai cu ajutorul înclinației bune, care ne-ar fi atras spre bine? Faptul este că avantajul luminii este descoperit din întuneric. Nu putem înțelege binele, pe fondul binelui. Cum poate fi văzut Creatorul pe fundalul binelui, dacă el însuși este absolut bun, din aceeași calitate? Doar datorită faptului că aflăm că ne străduim pentru opusul binelui, datorită mândriei, ambiției și egoismului nostru, ne dăm seama că aceasta este o cale greșită și că trebuie să mergem în direcția opusă, adică în subjugare.(Minutul 30:30)

Dacă mă adresez direct Creatorului, personal, atunci chiar și o cerere de a mă scoate din dorința mea egoista, de a mă lipi grupului, va fi egoistă. Orice cerere mi-ar putea părea altruistă, dacă fac cererea eu însumi, ea vine din egoismul meu. Eu, doar nu văd asta și mă înșel.

Însă, dacă vreau să fiu sigur că cer corect, atunci ar trebui să contactez Creatorul doar prin grupul de zece și să cer să mă includ în el. Ca urmare a cererii mele corecte, lumina superioară trebuie să vină și să mă lipească la grupul de zece. Într-adevăr, Creatorul, de care aș vrea să ma apropii, este în grupul de zece.

Cer luminii reformatoare să mă aducă mai aproape de grupul de zece și prin aceasta mă apropii de Creator. Creatorul este puterea de dăruire și, prin atașarea de grupul de zece, dobândesc și o anume putere de dăruire. (Minutul 37:07)

Apelul corect către Creator trece numai prin grup. Dacă cel puțin un cuvânt trece prin adaptorul corect, care este grupul, atunci acesta este transmis corect.

Dacă mă adresez eu singur către Creator, ce este atât de special în asta? Cine nu apelează la El? Chiar și un hoț se roagă să aibă succes în jaf și să nu fie prins. Doar o cerere trimisă prin grupul Cabalistic este o rugăciune autentică.

Pentru a percepe Creatorul, nu în mod abstract, ci sub forma HaVaYaH, cu care pot stabili contactul, trebuie să mă adresez prin grup. La urma urmei, grupul este organizat sub forma HaVaYaH și chiar dacă este ascuns de mine, tot mă alătur acestei matrici în care Creatorul este prezent.

Începeți în mod constant să încercați să vă integrați în grup și veți vedea cum funcționează. (Minutul 54:00)

Dorința de a atinge calitatea opusă naturii noastre vine numai de la lumina reformatoare. În prezent, natura mea este dorința de a mă bucura, din care vreau să obțin tot felul de beneficii – să devin mare, puternic și faimos – vreau, vreau, vreau … Sunt gata să lucrez, să depun eforturi pentru a fi răsplătit cu mâncare, sex, familie, bogăție, onoare și cunoaștere – toate plăcerile acestei lumi.

Cu toate acestea, dintr-o dată vine o lovitură, o mare dezamăgire din eșecul de a primi împlinirea, una atât de dură încât viața pare mai rea decât moartea. Îmi pierd orice speranță de a-mi atinge dorința. Am vrut să fiu mare și faimos, dar, dimpotrivă, simt că sunt mai mic decât toți, un ratat complet, un zero. Viața doar mă strivește de un zid.

Aici încep să simt că toate acestea mi-au fost aranjate de sus, de Creator. Dintr-o dată există un motiv, o sursă a suferinței mele, care spune: „Să ne cunoaștem! Eu sunt Cel care-ți face asta!” Apoi, îmi dau seama deodată cât de măreț este faptul că există Creatorul. Acum îmi pot explica viața, eșecurile și necazurile mele. Mă simt bine pentru că pot sa raportez totul la Creator.

Din acest moment, asociez toate evenimentele bune și rele, unei singure surse. Încă nu sunt familiarizat cu El, dar deja știu că există o sursă, o cauză originară, de la care provine totul. Atunci, viața mea se îndulcește, pentru că El este primul și ultimul, iar eu sunt la mijloc. Așadar, stabilesc o legătură cu Creatorul, raportându-mă la El, în tot ce mi se întâmplă, atât bine, cât și rău, în toate gândurile și dorințele mele.

Deodată, începe să-mi pese de El. Vreau să-L fac fericit. Încep să mă gândesc dinainte, în ce fel să aranjez gândurile și dorințele pe care El mi le-a trimis, ca atunci când se vor întoarce la El, să-i facă plăcere. Lucrul acesta este deja munca pentru conexiunea cu Creatorul și, ca urmare, înțeleg că pentru un contact real cu Creatorul și abandonarea în brațele Lui, trebuie să mă întorc spre El, numai prin grupul de zece.

Dorințele și gândurile îndreptate spre Creator trebuie să fie transformate după trecerea lor prin grupul de zece, pentru a primi ”îmbrăcămintea”, adică forma corectă. Apoi, pot să fiu sigur că vor ajunge la Creator. Încă nu simt cu adevărat grupul de zece, dar deja înțeleg că, în aceeași măsură, nu simt nici Creatorul. Am primit ”dispozitivul” potrivit pentru a comunica cu El, care este întotdeauna pornit și disponibil pentru mine. Trebuie doar să învățăm cum să îl folosim. Deci încep munca mea serioasă și consistentă în grupul de zece (Minutul 56:30)

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 3/14/19, Scrierile lui Rabash, vol. 2, articolul 11 „Ce înseamnă regula „Ce înseamnă că înclinația bună și înclinația rea păzesc o persoană, în munca.”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed