Descoperirea Atitudinii Creatorului

Coborârea lumilor de sus în jos este construită astfel încât, datorită acțiunilor sale, creația să descopere din ce în ce mai mult, atitudinea Maestrului față de ea, ceea ce pare că se află într-un proces de cercetare, fiindcă, în lumea spirituală, este imposibil să căutăm răspunsuri cu logica noastră rațională, deoarece trebuie să o accesăm senzorial și , astfel, să înțelegem  mai mult. Apoi, din senzațiile noastre, putem găsi o explicație și în rațiunea noastră.

Imaginați-vă că stau în fața Maestrului cu dorința de a mă bucura și acum descopăr atitudinea Sa față de mine, la un anumit nivel. Încep să lucrez cu ea; refuz această plăcere, pentru ca, astfel, să pot face clarificări. În același timp, dorința mea se dezvoltă și se rafinează după acțiunea spirituală pe care am făcut-o și, astfel, simt dintr-o dată că, Creatorul a făcut mult mai mult pentru mine decât credeam anterior. Se pare că am crescut și am realizat asta, asa cum, după ce a devenit mai în vârstă, un copil își îndreptățește părinții pentru ceea ce cereau anterior de la el.

Apoi, ecranul meu este micșorat și nu mă mai pot opune la ceea ce am controlat înainte. Ar părea că ecranul ar fi trebuit să crească, pentru că am înțeles mai mult. Dar nu este ceea ce se întâmplă și simt că nu pot face nimic, decât să mă anulez în fața dorinței celui superior.

Descopăr iubirea în creștere a Creatorului față de mine și incapacitatea mea de a-I răspunde în același fel. Prin urmare, toate gradele coborârii lumilor (Olamot) sunt numite grade de ascundere (Alamot). Creația nu are nicio cale de ieșire și, de aceea, își pune ecrane, ascunzând lumina superioară și atitudinea Creatorului față de ea, pentru a se ascunde în spatele lor și pentru a supraviețui cumva. Acestea nu sunt ”grade de onoare”, ci mai degrabă grade de slăbiciune. Iar toate acestea se întâmplă nu în detrimentul creației, ci în detrimentul Creatorului, care construiește un vas spiritual. (minutul 1:06:05)

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 3/25/19, Scrierile lui Baal HaSulam, „Prefață la înțelepciunea Cabalei”, punctul 20

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: