Descoperirea Unitatii

Când spun: „Nu este nimeni altceva în afară de El,” înseamnă că accept asupra mea o anumită funcţie în lume şi nu merg doar cu fluxul, trăind un moment după altul, spunîndu-mi „las-o să fie.” Dimpotrivă, in fiecare clipa imi concentrez dorinţele şi gândurile spre a corecta conexiunea mea cu lumea şi depun eforturi pentru a găsi în ea o singura forţă de conducere. Acest efort al meu este considerat ca fiind „Dacă eu nu sunt pentru mine, cine este pentru mine?”

Să presupunem că ma imbolnavesc şi merg sa vad un doctor, dar în timp ce fac acest lucru, eu nu ma ingrijesc doar de corpul meu animal, ci mai degrabă, ma gandesc cum sa adaug totul la aceasta forta unica. La urma urmei, medicul, medicinasi eu, suntem toti părţi ale sistemului integral. Medicul este condus de către Creator, iar medicina a fost descoperita datorita Lui. Cu alte cuvinte, trebuie să conectez tot ceea ce imi pare ca existenta separata din fiecare: medic, medicina, boala mea şi cu mine la o sursă singulara.

Şi mai târziu, când ma recuperez, trebuie să spun că toate acestea au fost unificate de la început. Creatorul a transformat pur şi simplu circumstantele, astfel încât sa le unific în mine însumi şi sa vad unitatea Lui.

Lecţia zilnica de Cabala 2/18/2011, Baal HaSulam, Scrisoarea 16, 1925

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: