Descoperiți boala împreună cu medicamentul

568.01Întrebare: Cum se poate înțelege dintr-o starea de cădere, cea mai dificilă și cea mai dureroasă, că există ceva opus?

Răspuns: Numai prin suferință. Suferința poate fi fizică sau poate fi morală, atunci când îți dai seama de lipsa de speranță și nu știi ce să faci.

Comentariu: Dar în acest moment omul este aproape surd, vrea să scape de durere.

Răspunsul meu: Înțeleg că este blocat. Dar suferința îl împinge înainte pentru că materia nostru este dorința de a primi plăcere, aceasta este întreaga noastră ființă. Se pare că nu putem scăpa de acest lucru, trebuie să suferim.

Cu toate acestea, este posibil să nu fie suferințe fizice sau experiențe de viață care durează ani de zile, ci realizarea a locului în care mă aflu. Dacă atrag lumina înțelepciunii către mine, atunci îmi voi vedea starea mea actuală.

Întrebare: Cum să intri în această stare?

Răspuns: Totul poate fi bine în viața mea și, dintr-o dată, doar așezat pe un scaun, îmi dau seama că sunt în starea opusă perfecțiunii. Mă va răni, dar mă doare în conștientizare, nu fizic. Oricum trebuie să ajungem la această stare.

Întrebare: Cum poate asta să îi fie clar omului?

Răspuns: Pentru asta ni se dă înțelepciunea Cabala. Angajându-vă în ea, atrageți lumina superioară și apropiați rădăcina superioară de dvs. Pari să atragi lumea superioară în lumea noastră și începi să înțelegi cât este de perfectă, armonioasă, mai înaltă decât tine și că oarecum nu ești în ea.

Și apoi, concomitent cu dezamăgirea din propria ta stare, vor apărea în tine forțe pentru luptă. Începi să înțelegi că acest lucru se poate realiza, adică este ca și cum ai descoperi boala împreună cu medicamentul.

Asta ne permite Cabala să facem. Prin urmare, o distribuim prin orice mijloace, astfel încât să putem arăta lumii această oportunitate, astfel încât lumea să nu intre din nou în starea de război. La urma urmei, o posibilitate foarte neplăcută a unui al treilea război mondial și chiar a unui al patrulea se profilează în fața noastră. Așa spune Cabala.

Trebuie să prevenim acest lucru și să conștientizăm necesitatea ascensiunii spirituale nu cu un băț, ci așa cum se spune: cel inteligent vede de departe, în avans. Aș vrea ca omenirea să urmeze ascensiunea acest fel.

Întrebare: Se pare că Cabala este un medicament care vindecă o boală internă. Ai spus că boala în cele din urmă ne purifică?

Răspuns: Orice boală în sine este o purificare, este un medicament. La urma urmei, este inițial o manifestare a unui fel de defecțiune a corpului la orice nivel: fizic sau mental, moral sau spiritual. Prin urmare, cursul său trebuie perceput ca purificare.

KabTV „Puterea cărții Zohar” # 12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed