Desprindeți-vă de profesor

165Întrebare: Ne putem agăța de prietenii noștri atunci când lucrăm în grupurile de zece, încât să ne infectăm de la ei cu o atitudine smerită față de profesor? Sau este imposibil?

Răspuns: Este posibil. Ne putem ajuta reciproc pe calea noastră spirituală și să înaintăm cu calm. Dacă o persoană care se află într-o coborâre se înclină în fața grupului, atunci grupul îi va arăta cum să înceapă să-l asculte pe profesor. Apoi, acest student poate primi același lucru precum restul.

Întrebare: Adică nu contează ce ești, cât de înțelept poți fi, sau dacă ai o inimă sensibilă. Dacă eşti cu dispoziția potrivită, poți primi absolut toate condițiile și te poți lipi de profesor?

Răspuns: Da. Aici nu contează dezvoltarea mentală.

Întrebare: Să presupunem că o persoană știe că încă nu are nici un fel de dezvoltare interioară, că este leneșă, dar chiar vrea să realizeze! Poate să se agațe de profesor cu această dorință și să obțină totul?

Răspuns: Numai prin intermediul grupului! Grupul este conectorul faţă de profesor, iar prin intermediul profesorului către Creator. Nu există alte căi.

Întrebare: Aceasta înseamnă că o persoană se plasează într-un grup, iar grupul îl ajută să-l audă pe profesor, să se lipească de el și să meargă spre Creator. Nu contează cine, ce și unde ești acum, chiar dacă ești pustnic. Dacă vrei, poți?

Răspuns: Am venit cu toții dintr-un sistem, grupul de zece, dintr-un suflet care a fost spart în mai multe părți. Prin urmare, adunându-ne în astfel de grupuri de zece, Îl revelăm din nou pe Creator și ne unim cu El.

Din emisiunea de pe KabTV “Profesor – Student” 07.02.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: