Destinul ales de tine

Omul este creația iar toate celelalte: natura minerală, animată și vegetativă apar doar pentru ca omul să existe. Acesta este modul în care Creatorul descrie realitatea în dorința omului de a primi plăcere. Iar dacă am putea să ne controlăm dorința de a primi plăcere și să o schimbăm, am schimba realitatea.

Am putea vedea o realitate diferită, o lume diferită. Totul se poate schimba: atât tu cât și lumea în care trăiești. Ni s-a oferit liberul arbitru și  oportunitatea de a realiza asta; Creatorul a stabilit creația și ne-a transmis-o nouă.

Prin urmare, este necesar să împărțim realitatea în două. O realitate este cea pe care o percep ca fiind egoistă așa cum sunt eu. Suntem născuți în egoism și nu putem face nimic în acest sens; aceasta este o percepție animată a lumii.

Dar este posibil să schimbăm această realitate dacă ne putem controla dorința. În direcția în care îmi întorc dorința, într-o astfel de realitate mă voi vedea existând și pe mine însumi schimbat.

Totul este posibil să se schimbe din cauza dorinței de a se bucura și este supus schimbării. O persoană care este capabilă să-și controleze total sau parțial dorința se numește Cabalist. El primește o dorință de la Creator și apoi Îi cere puterea de a schimba această dorință. Prin urmare, el poate schimba oricând lumea în care trăiește, realitatea la toate nivelurile: chiar de la baza scării spirituale până la vârful ei.

Schimbând dorința noastră de a primi plăcere, ne mutăm de la grad la grad, de la stare la stare, de la lume la lume, de la o percepție la alta, de fiecare dată devenind din ce în ce mai aproape de forma adevărată, la Creator, care se află în vârful scării. De aceea purtăm numele de om, Adam, cel care vrea să se schimbe și să devină din ce în ce mai asemănător cu Creatorul.

Nu trebuie să fim de acord cu percepția lumii pe care o primim acum și trebuie să căutăm în permanență cum să o schimbăm și să o îmbunătățim. Creatorul spune: „Am creat înclinația rea …” și vedem lumea în dorința noastră coruptă, adică nu dăruiește sută la sută așa cum face Creatorul. Și vrem să schimbăm această dorință pentru a o face similară cu forța superioară, dorința de a dărui, iar atunci vom vedea starea noastră ca fiind din ce în ce mai aproape de Creator.

Fiecare moment al vieții mele trebuie perceput ca o stare trimisă de Creator și revelată în dorința mea egoistă. Iar sarcina mea este să încerc să corectez dorința dată de Creator, în care simt acum realitatea: pe mine însumi, prietenii, lumea, Creatorul, pentru a vedea totul la un nivel mai înalt, în dorința de dăruire, mai aproape de Creator.

 

De fiecare dată Creatorul îmi dă o anumită dorință în care simt realitatea; fiecare moment este o lume nouă, o stare nouă. Prin urmare, în fiecare secundă mă străduiesc să mă agăț mai mult de Creator, să devin mai apropiat, mai dăruitor, să mă conectez mai mult cu prietenii mei și prin ei cu Creatorul într-o asemenea măsură încât ne transformăm într-o singură persoană și dorim să ne lipim de Creator.

Creatorul apare înaintea mea atunci când includ toți prietenii în inima mea. Și apoi sunt gata să ader la El și să ating obiectivul stabilit pentru mine.

Începutul nivelului spiritual este o stare primită de la Creator și conștientizarea că o simt în egoismul meu. Înțeleg, de asemenea, că trebuie să schimb această stare prin includerea întregului grup de zece, ceea ce mă ajută să mă eliberez de mine și să mă lipesc de prietenii mei. Se spune despre aceasta că, Creatorul pune mâna omului pe soarta bună și spune: „Ia asta pentru tine.” Așa că mă alătur grupului și împreună cu acesta mă străduiesc să mă lipesc de Creator.

Aceasta înseamnă că percep orice stare primită ca fiind bună, utilă pentru avansarea spirituală și trebuie doar să stabilesc atitudinea corectă față de ea.

În fiecare zi, trebuie să stabiliți o nouă formă de muncă, o nouă avansare și apoi în timpul zilei să încercați să o realizați astfel încât fiecare zi să fie ca una nouă. Principalul lucru este să recunoaștem fiecare stare dată de Creator pentru a fi schimbată. Și schimbarea este posibilă doar în dorința mea de a mă bucura.

Chiar acum, Creatorul îmi formează dorința și îmi dă un sentiment de împlinire. Și trebuie să-mi schimb dorința, iar apoi sentimentul se va schimba. Trebuie să simt bucurie că am primit o senzație de la Creator, indiferent de ceea ce este, chiar și cel mai rău. Dar cu ajutorul grupului, mă pot ridica deasupra și pot începe să-mi schimb atitudinea față de ceea ce se întâmplă.

Dorința egoistă mi-a fost dată de sus și vreau să o înlocuiesc cu dorința de a dărui, numită „Fiii Mei M-au învins”. Adică ți-am dat voința de a primi și tu Îmi ceri să îți dau dorința de a dărui în schimb.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 30.11.2020, „Bucurie în toate stările”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: