Destinul umanităţii

254.02Scopul omului pe pământ este de a atinge următorul nivel deasupra egoismului existenței sale. Vedem că egoismul ne-a condus la un impas.

Cum ajungi la un nou nivel? Acest lucru ne învață înțelepciunea Cabalei, care spune că trebuie să ne ridicăm deasupra tuturor credințelor, religiilor și obiceiurilor. Dar cred că, în acest timp, vom suferi și schimbări serioase.

Treptat, omenirea va fi convinsă de necesitatea de a atinge următorul grad al existenței sale. Dar apare întrebarea: „Cum ne este mai ușor să îl atingem, când suntem mulți (miliarde) sau puțini dintre noi (milioane)?”

Potrivit Cabalei, nu avem dreptul să reglementăm masa umană. Ar trebui să fim angajați doar în realizarea forței superioare care ne controlează, să o cunoaștem, să intrăm în contact cu ea. Această forță se numește „natură”.

Natura integrală, globală, include nu numai lumea noastră, ci și alte forme ale acesteia, pe care nu le cunoaștem. Nu le putem atinge încă, deoarece suntem foarte limitați de egoismul viziunii și sentimentelor noastre. Realizarea întregului univers va fi scopul existenței umanității.

Pentru a face acest lucru, avem nevoie de o mulțime de oameni care să împărtăşească această sarcină uriașă și dificilă în cele mai mici părți, fiecare dintre ei să-și poată face propria muncă și apoi să pună toate piesele împreună.

Prin urmare, înclin să nu distrug pe nimeni și să nu mă gândesc deloc la asta, ci doar la modul în care să îi îndreptăm pe oameni să caute forța superioară și să devină asemenea ei – fiecare și toți împreună.

KabTV “Provocările sec XXI” 4/24/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: