Dezastrele din lume sunt plăgile egiptene moderne

Întrebare: Astăzi noi vedem diferite lovituri ale naturii pe tot Pământul. În Africa o invazie de lăcuste distruge mii de hectare de culturi și amenință un dezastru în ceea ce privește alimentele.

În Europa un uragan se ridică din sudul Scandinaviei și provoacă daune foarte mari. Coronavirus-ul, care a început în China, se răspândește.

Toate acestea se aseamănă cu cele zece plăgi egiptene pe care Domnul le-a trimis cândva Egiptului. Noi am devenit un singur Egipt mare?

Răspuns: Da. Astăzi umanitatea a devenit un singur întreg. Poți să vezi ce se întâmplă cu orice dezastru, chiar și unul mic. Afectează toate țările: comunicarea este întreruptă, tot felul de lanțuri de aprovizionare sunt tăiate. Astăzi noi nu putem să trăim unul fără celălalt. De aceea au loc aceste fenomene.Natura, într-un mod frumos, ne învață că suntem conectați în mod reciproc și că nu putem nici să spargem aceasta conexiune, nici să o aranjăm în mod corect.

Întrebare: Trebuie să știm locul fiecărui caracter pentru a rezolva corect aceste acțiuni care au loc?

Răspuns: Noi trebuie să intrăm în natura integrală ca partea sa necesară, o parte importantă și conectată.

Întrebare: Cum putem să găsim acest loc?

Răspuns: Totul depinde de noi. Trebuie să ne educăm pe noi înșine în acest fel și să înțelegem că, pentru că nu suntem într-o formă integrală, noi încălcam integritatea naturii și introducem în ea perturbări negative.

Întrebare: Dacă luăm povestea din Tora, Moise întâi a venit la Faraon și la vrăjitorii lui și a început să vorbească din partea Creatorului; el a fost un mesager.

Pe de-o parte noi vedem concesiile graduale ale lui Faraon, însă de fiecare dată el a făcut un pas în spate, de fiecare dată el s-a întărit pe el însuși și a spus: “Du-te, roagă-te la Dumnezeul tău, dar tot nu am să te las să pleci; nu vei pleca. Stai aici”.

Acest joc al umanității cu natura urmează aceeași cale: “Da-da-da, suntem de acord, dar nu, cu toate acestea noi vom face tot la așa cum am făcut înainte?”

Răspuns: În general, desigur, noi, ca umanitate încăpățânată, ca acel Faraon încăpățânat, ne vom ține de ale noastre. Noi, ca popor evreu încăpățânat, așa cum spun ei, căpoși, ne vom ține de asemenea de ale noastre.

Singurul care lucrează aici împotriva lui Faraon și împotriva evreilor este Creatorul, forța superioară a naturii care ne unește și vrea să aducă pe toată lumea la o conexiune pozitivă și corectă. Acesta este locul în care apare conflictul.

În principiu, poporul evreu nu este departe de Faraon; ei vor să se supună Faraonului. Creatorul este cel care complotează aici, nu Faraon sau evreii. Evreii sunt gata să trăiască acolo în mod normal, ei încă strigă la Moise: “Ce vrei de la noi? Uite ce bine este aici! Nu am trăit niciodată așa. Faraon ne protejează, ne păzește, ne dă o oportunitate să trăim în cel mai fertil loc din Egipt, ținutul Gosen. Unde ar trebui să ne ducem?!”

Îmi amintesc când am venit în Lituania în anii 70 pentru a merge în Israel de acolo. Mulți oameni au putut să plece de acolo dar nu din alte părți ale Rusiei. Mi s-a spus: “Unde te duci? De ce ai nevoie de asta? Uite cât de bine poți trăi aici!”

Întrebare: Cum diferențiază omul în el partea care vrea să urmeze legile naturii, să urmeze Creatorul care determină aceste miracole sau comploturile?

Răspuns: Sunt unii oameni mai degrabă ciudați, ca mine, care s-au ridicat și au început să plece. Și eu am fost în negare. Acesta este așa numitul “punct din inimă” care îl face pe om să fie separat de toți aceia care se împotrivesc și se opun. Tânjește să fie liber.

Întrebare: Câtă timp va trebui ca umanitatea să se confrunte cu aceste catastrofe globale?

Răspuns: Încă mai avem al treilea și al patrulea război mondial înaintea noastră. Așa că, încă mai este vreme.

Întrebare: De unde vine această resursă interioară pentru a nu renunța?

Răspuns: Vine din egoismul nostru. Până la urmă este o forță a naturii, o mare forță a naturii. Este doar natura cea pe care o observăm și vedem acum. Tot ce vedem în jurul nostru, toate galaxiile, toate stelele, toate distanțele infinite vaste, totul este de fapt în noi, în interiorul nostru. Este doar marea noastră forță.

Înțelegi ce înseamnă că noi includem cu adevărat toată energia stelelor, tot acest pretins vacum cosmic, împreună cu toate supernovele? Ai vreo idee ce este această forță? Și asta este doar în noi, în interiorul nostru, în oameni. Noi o vedem ca și cum ar fi în afară, totuși este reflecția noastră. Iar asta este doar o mică parte care este în noi.

Mai mult, există de asemenea lumi întregi. Lumile spirituale sunt de asemenea în noi, în interiorul nostru. Nu ai nicio idee ce este în om. Când le adunăm pe toate împreună, vom descoperi că noi suntem Creatorul.

Întrebare: Ce trebuie să adunăm împreună?

Răspuns: Toată energia noastră, toate calitățile noastre, trebuie să adunăm totul împreună pentru a ne face conectați în mod integral. Apoi vom avea un sistem numit “Adam”.

Întrebare: Ce ar trebui să facă oamenii din Africa care suferă de invaziile de lăcuste, în Europa unde au loc uragane și incendii și în China, care în prezent se luptă cu coronavirus?

Răspuns: Să se gândească la cum să echilibreze natura. Chiar și cu asemenea exemple mici, ca de joacă. Toate aceste inundații nu sunt cosmice pe scală. Prin urmare noi trebuie să înțelegem că putem face asta, așa cum spun ei: “cu pierderi puține”.

Ființele umane nu sunt creaturi mici. Ele sunt enorme. Ele sunt dinozauri care prind, devorează și înghit stelele, întregul univers, totul – cea mai rea forță a naturii.

Întrebare: Ce va motiva o persoană? Este frica sau o dorință pentru ceva mai mare, mai bun ca acum?

Răspuns: Suferința va motiva persoana. Noi vedem asta pe toate etapele anterioare ale dezvoltării noastre, doar suferința împinge înainte o persoană.

Există două tipuri de suferință: fie suferința simțită în corpul animalic ori suferință pe care o simțim în mintea noastră. Adică atunci când ne imaginăm unde ne ducem și cum tot ar trebui să ne ridicăm în picioare, să ne întoarcem în direcția corectă și să ne ducem.

O persoană trebuie să înțeleagă că singurul lucru care o afectează este forța superioară a naturii, care îi cere să interacționeze corect cu toți ceilalți astfel încât să echilibreze toate forțele naturii prin acțiunile dintre ea însăși și semenii săi.

Întrebare: Dacă ne întoarcem la imaginea descrisă în Tora: au fost evreii, a fost poporul Israel, a fost Faraon, a fost Creatorul și de asemenea au fost rezidenții Egiptului. Cu ce ar trebui să se asocieze oamenii în acest joc?

Răspuns: Ce face Faraon? Unde duc toate acestea? Faraon este o forță mare aparent negativă a naturii. El împinge evreii să fie de acord să se adune împreună și să iasă din Egipt.

Egipt este egoismul. Toată umanitatea este în interiorul egoismului său. A  ieși din el, a te ridica deasupra lui, înseamnă a ieși din Egipt. Cu ajutorul tuturor plăgilor egiptene noi suntem forțați să fugim de egoism.

Cel mai important lucru este ca noi să vrem. Umanitatea ar trebui să realizeze că trebuie să se ridice deasupra egoismului. Înseamnă a ieși din Egipt.

Întrebare: Ce împiedică pe o persoană, sau din contra, să o angajeze astfel încât să spună: “Da, vreau o relație nouă, o lume nouă”?

Răspuns: Sunt doua forțe: nuiaua și creierul. Unde lovește nuiaua, creierul trebuie să se întoarcă spre el și să întrebe: “De ce sunt lovit?” Noi atunci putem să evităm următoarea lovitură de fiecare dată. Dacă ne folosim creierul și începem să vedem dezvoltarea noastră cauză și efect și încotro duce, noi putem să evităm suferința viitoare.

Cu toate acestea, capul nostru nu lucrează pentru a analiza și evita suferința viitoare ci pentru a ieși din ea. Lucrează pentru a încerca să iasă de sub nuia și așa cum a fost, să continuam să existăm cum ne dorim pentru încă puțin timp.

Evreii astfel se riuneaza pe ei înșiși. Ei folosesc exclusivitatea lor dată lor de natură pentru a ieși din egoism și să traga după ei pe ceilalți pentru a rămâne în egoism. Ei vor să rămână în Egipt încă puțin timp. Până la urmă, nu este atât de rău acolo.

Întrebare: Forța naturii intenționat declanșează atât egoismul cât și a doua forță care conectează pe toată lumea. Ea face totul. Ce ar trebui să facă o persoană?

Răspuns: O persoană ar trebui să aleagă calea corectă și să ceară naturii (Creatorului) sprijin pe această cale. Calea corectă este doar în conexiunea dintre noi prin relațiile bune. Israel și umanitatea se vor conecta atunci și vor crea un asemenea sistem de relații între ei încât Creatorul va fi revelat în el.

De pe KabTV “Știri cu Michael Laitman”, 2/11/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed