Dezvoltarea egoismului și metoda conexiunii, partea 5

Metoda primita la Muntele Sinai

Întrebare: Metoda pe care poporul Israel a primit-o la poalele Muntelui Sinai, a fost dată cu condiția ca ei să devină “ca un singur om cu o singură inimă”. Ce înseamnă asta?

Răspuns: Condiția “ca un singur om cu o singură inimă” înseamnă să fim în conexiunea noastră cât mai similari posibil cu o singură forță superioară unificată, comună și să simțim că nu suntem capabili să facem asta noi înșine. Când investim o anumită cantitate de efort în conexiune, noi dezvoltăm o dorință puternică de a fi similari cu această forță.

O asemenea aspirație spre o stare unde noi, împreună, vrem să devenim ca un întreg comun, trezește lumina superioară. Lumina superioară afectează persoana sau oamenii care au trezit-o, iar ea face anumite acțiuni spirituale asupra lor; adică le dă puterea să se conecteze, să se ridice deasupra egoismului lor.

Întrebare: Ce a fost nou în această metodă pe care Avram nu l-a avut?

Răspuns: În primul rand, egoismul s-a schimbat. Dacă egoismul este mai mare, nu în cantitate ci în calitate, atunci, desigur, o metodă diferită și alte acțiuni sunt necesare.

Noul egoism necesită mijloace noi pentru a se ridica deasupra lui, pentru a începe să lucreze cu el și să se conecteze între ei în special mulțumită lui, în ciuda faptului că el separă oamenii.

Prin urmare, această metodă este numită “metoda conexiunii”. Forța pe care trebuie să o aplicăm pentru a ne conecta este numită “lumina superioară” sau “Tora”.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 7/1/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed