Dezvoltarea finală la primul nivel

214Există două forțe opuse în natură și totul depinde de modul în care le folosim. Există forța binelui și a răului, forța conexiunii și forța respingerii.

Aceste forțe sunt prezente la toate nivelurile naturii: mineral, vegetal, animal și uman. Trebuie să învățăm cum să controlăm aceste forțe în loc să le lăsăm să ne controleze.

Cabaliştii ne vorbesc despre asta și ei sunt cei care au dezvăluit deja gradul superior al realității, etajul al doilea al existenței noastre. Omenirea își încheie deja prima etapă a dezvoltării sale sub controlul unei forțe egoiste malefice. Și apoi, conform procesului istoric și al forțelor care ne controlează, trebuie să urcăm la etajul doi.

Înţelepciunea Cabala te învață cum să urci de la primul etaj la al doilea. Cabaliștii au efectuat această ascensiune cu sute de ani în urmă. Dar apoi au fost doar câțiva dintre ei în fiecare generație, astfel de oameni care și-au asumat munca de a schimba relația dintre oameni. Astfel, ei au dezvăluit a doua forță a naturii, forța unității, și ne-au scris cărți despre ea.

Suntem obligați să trecem la existența la nivelul doi, la realizarea forței bune dintre noi în conexiunea globală a tuturor împreună. În felul acesta ne întoarcem la starea care a fost înainte de spargerea sistemului Adam HaRishon, primul om care a fost spart în multe părți. Există o parte din acest Adam în fiecare dintre noi și trebuie să conectăm toate aceste părți înapoi împreună, ceea ce se numește a deveni ca un singur om cu o singură inimă.

Înseamnă să te întorci la existența sistemului ca Adam, ca (Domeh) Creatorul. Și atunci vom continua să existăm la nivelul doi al realității, pe gradul de conexiune.

Această tranziție poate fi făcută într-un mod bun prin puterea unității, prin trezirea ei între noi. Sau va trebui să mergem înainte sub influența unei forțe malefice dacă nu ne dăm seama din timp de conexiunea noastră cu ajutorul dezvoltării corecte, progresive, de la o conexiune mai slabă la una din ce în ce mai puternică.

Dacă nu trezim forțele bune ale naturii pentru conexiunea noastră, atunci ele încep imediat să acționeze într-o formă inversă, negativă. Și atunci se dezvăluie forțe malefice între noi, ceea ce generează conflicte, războaie, precum și probleme interne și externe în relația dintre noi și pentru fiecare în parte.

Prin urmare, acum o sută de ani, înțelepciunea Cabala a început să se dezvăluie tuturor. Cabaliștii explică ce trebuie făcut pentru a dezvălui următorul nostru grad, nivelul al doilea în cel mai rapid și cel mai bun mod. Baal HaSulam a fost primul cabalist care a dezvăluit pe scară largă această tehnică tuturor; a scris multe cărți despre asta, conform cărora noi studiem.

Convenția din Turcia 2022, “Condițiile de conexiune în grup,” Lecţia 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: