Dezvoltarea nivelului unui om

600.02Întrebare: Israel ar fi trebuit să rămână în Egipt pentru 400 de ani, dar au plecat mai devreme, după 210 ani. De ce?

Răspuns: Ei au trebuit să dezvăluie nevoia de a se elibera de egoism peste 400 de ani, dar a fost dezvăluit pe deplin în ei în 210 ani.

Pe de altă parte, 400 de ani sunt cele patru etape ale dezvoltării egoismului prin care încă trec. Si noi trecem prin asta pentru că drumul nostru pământesc nu se oprește aici. Egoismul se manifestă încă în noi până când îl inversăm complet în opusul său.

Întrebare: Acum câteva mii de ani, omul a ieșit dintr-un animal printr-un proces evolutiv natural. Putem numi și ceea ce trebuie să parcurgem acum ca pe un proces evolutiv?

Răspuns: Sigur. Aceeași forță superioară numită Creatorul ne controlează, dezvoltă treptat proprietăți egoiste în noi la nivelurile neînsuflețit, vegetativ, animal și uman. Fiecare nivel este format din aceleași patru niveluri secundare.

Întrebare: Adică, pe măsură ce trăiesc, aceste niveluri se dezvoltă în mine. De exemplu, nivelul animal din mine este o persoană care lucrează, se îngrijește de sine, de familia sa și de întreaga sa viață materială. Apoi, nivelul omului în interiorul omului începe să se dezvolte în mine. Cum se manifestă?

Răspuns: În căutarea marilor dorințe. Pe Pământ chiar și astăzi, puteți vedea triburi, popoare și civilizații care trăiesc în epoca de piatră, in copaci și în alte condiții. Diferența dintre ele constă în nivelul dorințelor care există în ei. În conformitate cu ele, acești oameni dezvoltă un mediu adecvat în jurul lor, relații între ei și așa mai departe.

Întrebare: Cum se poate determina că cineva se dezvoltă la nivel uman? Acestea nu sunt doar niște calități altruiste. Există o mulțime de altruisti în jur care aleargă și ajută pe toată lumea.

Răspuns: O persoană de obicei nu realizează cum se dezvoltă aceste dorințe. De exemplu, ne uităm la un copil și vedem că acesta crește, are deja alte dorințe care nu sunt la fel ca înainte. Precum copilul nu înțelege acest lucru, la fel nici noi nu îl înțelegem.

Dorințele noastre se schimbă. Acum o sută de ani, eram oameni cu totul diferiți. Ne uităm la modul în care oamenii trăiau acum 100, 200, 300 sau 1.000 de ani și vedem că erau destul de diferiți de noi în multe feluri. Astfel, parcurgem etapele dezvoltării egoismului în noi.

Întrebare: Să spunem că sunt două persoane înaintea noastră. Într-una dintre ele, nivelul dorințelor umane se dezvoltă, dar în cealalalta nu. Ce este diferit între ele?

Răspuns: Rata de dezvoltare a egoismului în fiecare dintre ele.

KabTV „Stările spirituale” 26/03/2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: