Din deșert, în Țara lui Israel

Tora, Deuteronom, 29:04 – 29:05: V-am condus prin deșert pentru patruzeci de ani (timp în care) hainele voastre nu au fost scoase de pe voi, nici încălțările voastre nu au fost scoase de pe picioarele voastre. Nu ați mâncat nici pâine, nici nu ați băut vin nou sau vin vechi, ca să știți că Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru.

În deșert am mâncat numai MAN (mană) fiindcă este calitatea Bina, dăruire – nu este nimic altceva. M-am hrănit numai cu calitatea de dăruire.

Aceasta este pâinea mea, hrana mea și hainele mele – absolut totul. Haine înseamnă toate ecranele (Masahim) care sunt în mine. Hrana este Lumina Hasadim pe care o consum și prin care trăiesc. Înseamnă că toate acestea sunt tocmai adeziunea la Creator. Mă agăț de El cu toate dorințele mele egoiste care se înalță în mine și, astfel, sunt curățat de umplerea lor egoistă.

Trăiesc și sunt împlinit (umplut) numai de faptul că, de fiecare dată, sunt din ce în ce mai aproape de El. Primesc forță dătătoare de viață din partea Lui.

Cu alte cuvinte, MAN sunt gradele prin care trece omul în timpul a ceea ce este numit „40 de ani de rătăcire în deșert” adică, urcarea de la Malhut la Bina.

Ele sunt numite trepte de purificare, nu trepte de trecere de la egoism la altruism, ci de purificare, fiindcă nu îmi folosesc dorințele egoiste. Mă ridic numai deasupra lor, lăsâdu-mi tot egoismul dedesupt.

Și, când încep să-mi ridic egoismul pe care l-am lăsat mai jos, înseamnă că sunt deja în Țara lui Israel.

Din Emisiunea KabTv „Secretele Cărții Eterne” 28/12/2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed