Dincolo de timp, spațiu și mișcare

Întrebare: Sursele originale spun că realitatea pe care o descriu Cabaliștii este dincolo de timp, spațiu și mișcare. Ce este această realitate și unde este?

Răspuns: Timpul, spațiul și mișcarea sunt parametrii lumii noastre, care este numită lumea imaginară. Acești parametrii apar în noi datorită dorințelor noastre egoiste necorectate.

Însă, dacă ne corectăm dorințele, adică le ridicăm la nivelul dăruirii, al acțiunilor altruiste, atunci pierdem acele proprietăți mulțumită cărora timpul se încetinește până la nivelul lumii noastre și, când, dintr-o dată apare spațiul fizic, etc.

Prin urmare, conceptele de timp, spațiu și mișcare depind doar de dorințele noastre egoiste. Și, de îndată ce ne ridicăm deasupra egoismului nostru, în lumea spirituală, acești parametrii vor dispărea, fiindcă ei nu există acolo.

În lumea spirituală, timpul este o schimbare în dorințele noastre de la mai puțin altruiste, la mai mult altruiste. Iar spațiul și mișcarea sunt trecerea de la calitățile mai slabe, inferioare, de dăruire, la cele puternice.

De pe KabTV „Bazele Cabalei”, 11/26/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: