Divorțul este ultimul lucru

Tora, Deuteronom 22:28 – 22:29: Dacă un bărbat întâlnește o fată fecioară nelogodită și o forțează să se culce cu el și este descoperit, bărbatul care s-a culcat cu ea, să plătească tatălui fetei cincizeci de secheli de argint. Ea să rămână soția lui, pentru că a necinstit-o, iar el nu va putea s-o izgonească toată viața lui.

„O fată fecioară nelogodită” este o dorință cu care omul poate lucra. Ce se întâmplă în ei, îl obligă pe el să folosească această dorință în sensul corect. Ea nu a aparținut nimănui, el a luat-o și a început s-o folosească cu intenția lui. Deci această dorință se potrivește intenției lui.

Însă el a început să lucreze cu ea, nu prin consimțământ reciproc, de exemplu, fără o pregătire. Până una alta, pentru a implementa corect legătura dorinței cu intenția, el trebuie să descopere o cale de a se apropia de toate dorințele lui. Ele trebuie procesate în mod adecvat, analizate, atribuite anumitor calități și cum să lucreze cu ele pentru a dărui stabilitate.

Sunt asemenea dorințe care pot fi folosite corect prin pregătirea unui ecran în avans (asta înseamnă „a te logodi”). Și mai sunt altele care nu pot fi contracarate complet. Și mai sunt dorințe de care te poți apropia exact ca sus.

În orice caz, este un sistem al corecției. A fost această fată (dorință) logodită sau nu, de ex. Ea încă nu a fost pregătită să comunice cu mine sau cu alții și fie dacă această dorință egoistă a fost deja pregătită pentru folosință cu intenția de a dărui sau nu, toate acestea trebuie clarificate pentru a lucra cu ea. Doar că asta este scris în mod alegoric în Tora.

„Barbatul care s-a culcat cu ea, să plătească tatălui fetei cincizeci de secheli de argint”, de ex. El trebuie să plătească, iar asta este o corecție. Fie că plătește înainte sau după ce s-a întâmplat, el trebuie să corecteze această dorință ca să se încadreze sub ecranul lui, pentru o folosire spre dăruire.

„Iar el nu va putea s-o izgonească toată viața lui” înseamnă că el a plătit, iar ea este a lui. Este obligat să însoțească această dorință până la o corecție completă, de aceea nu poate divorța.

Divorțul este o procedură foarte dificilă – atunci când trebuie să te asiguri că nu mai poți lucra cu această dorință. Însă, dacă deja ai luat această dorință, atunci trebuie să încerci s-o faci până la final. Divorțul este ultimul lucru.

Din emisiunea de pe KabTV „Secretele Cartii Eterne” 10/10/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: