“Domnul este sus și cei de jos vor vedea”

75.01Se spune: „Domnul este înalt și cei de jos vor vedea”. Aceasta înseamnă că principalul lucru în munca noastră este să ne anulăm  egoismul pentru a trata pe toată lumea sub formă de dăruire, iar în acest fel vom atinge calitatea de Creator.

Calitatea Creatorului nu este calitatea Lui în sine, ci felul în care El ni se arată în materialul nostru, expresia Sa. Dacă sunt doi, atunci relația dintre ei poate fi sub formă de dăruire.

Dar când este vorba de un singur element, nu se poate spune că are calitatea de dăruire. Această calitate apare doar dacă își arată atitudinea față de aproapele său. Prin urmare, nu putem spune ce vrem să dăruim. Întrebarea este: cui vrei să dăruieşti? Cum? In ce cantitate si calitate?

Prin urmare, Creatorul ne sparge Kli-ul pentru a ne oferi chiar Lego-ul, fragmentele egoiste, care trebuie puse împreună. Dar aceste părți par să fie magnetizate și este imposibil să le conectezi aleatoriu între ele. Aceste cuburi se apropie și se lipesc doar cu condiția să le influențăm în mod special, cu o relație specială,. Dacă nu o fac corect, nu le voi putea lipi.

Fiecare cub are propriul său caracter și există multe tipuri de astfel de personaje. Dacă am putea vedea întregul suflet al lui Adam HaRishon, am fi uimiți că niciun fragment nu poate fi în alt loc decât al său. Acolo, toate calitățile și formele sale vor compensa exact toate formele și calitățile vecinilor săi.

De aceea este nevoie de multă muncă pentru a vă conecta. Nu înțelegem de ce a fost necesar să creăm această lume imensă și să ne legăm de ea cu atât de multe conexiuni diferite în această viață materială. Ce rost are asta?

Dar nimic nu este creat în zadar. Întreaga creație se dezvoltă dintr-un singur punct de energie, ca urmare a Big Bang-ului. Tot ceea ce este înglobat în acest punct este apoi întruchipat în materie într-un număr infinit de elemente. Și acum trebuie să combinăm toate aceste elemente înapoi în aceeași formă originală, nu mecanic, fizic, în material, ci din nou să adunăm toate forțele interne într-o singură forță unită, în afara căreia nu există nimic.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 12/27/21Shamati #230 “Domnul este sus iar cei de jos vor vedea – 2”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed