Doresc iubire tuturor!

Intrebare: Nu este clar ce inseamna iubirea pentru prieteni si iubirea pentru Creator. Ce este iubirea?

Raspuns: Iubirea este o dorinta de a umple o alta persona cu ceva ce este bun pentru ea.

Orice altceva reprezinta folosirea egoista a altora. Tot ceea ce vedem in jurul nostru este folosirea unei persoane de catre alta. O numim iubire.

De fapt, iubirea este o stare cand pui dorintele altcuiva mai presus de ale tale si incepi sa le indeplinesti la nesfarsit, fara sa tii cont de tine. Acest lucru te face fericit, pentru ca-l satisfaci.

Incearca si vezi ca merita efortul! Placerea pe care o primim facand asta este perfecta, pentru ca nu e conectata cu egoismul. Doresc acest lucru tuturor.

Din Congresul din Praga, ziua intai 10.09.2016, lectia 2

2 Comentarii

  1. Interesanta filosofia de viata a vechilor si mai noilor evrei, pe care o explicati pe intelesul oamenilor. Eu fiind creștin-ortodox, știu că si in religiile orientale la fel ca si in celelalte confesiuni crestine, există Lumină. De aceea, nu pot decat sa va aplaud si sa va apreciez stradania, de a-i lumina la minte si la suflet pe oameni si de a-i ajuta sa fie mai buni. Si crestin-ortodoxia, fundamentata pe Iudaism, prin Vechiul Testament mai ales, a pastrat si interpretat aceasta intelepciune straveche.
    Numai bine va doresc !

  2. Interesant este si ce se spune despre ce inseamna de fapt un evreu…
    http://laitman.ro/intrebareraspuns/adevarul-despre-evrei-si-gentili/
    http://laitman.ro/intrebareraspuns/oricine-poate-fi-un-evreu/

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: