Dorind Să Obținem Efectul Maxim De La Lumina Inconjurătoare

Omul incepe să studieze deoarece vrea să știe, să înțeleagă și să simtă lumea spirituală. În acest timp, insa, nu înțelege totusi cu adevărat ceea ce primește pentru el însuși și nici dăruirea catre ceilalți. El știe doar cum să aibă grijă de el însuși, sa acționeze în conformitate cu dorința sa de a primi; toată munca sa este de a efectua acțiuni care vor atrage Lumina care Reformeaza.

Singurul lucru la care ar trebui să ne gândim este cum să ne deschidem catre Lumină pentru a Îi da acesteia o șansă să opereze asupra noastra, să ne impresioneze și sa ne modifice atributele.Trebuie să ne preocupam în mod constant de a obține cea mai buna stare pentru acest tip de daruire, de a creste în mod intenționat conexiunile noastre cu grupul și de a  organiza tot ceea ce este necesar.

Rolul nostru este de a pune în aplicare această sumă întreagă de condiții, în cel mai bun mod posibil, astfel încât Lumina ne va impresiona. Lumina este fixa, iar eu trebuie la rândul meu, în mod constant, să mă plasez sub influența acestuia, o dată privind dintr-o directie, alta dată din alta directie, în gândurile mele, in intentiile mele, in acțiunile mele, în lucrul cu cărțile, cu grupul, cu mine însumi , în relațiile mele cu oamenii care sunt aproape sau de departe de mine, în orice.

În cazul în care omul se gândește la aceasta în mod constant și își pune toate speranțele, înțelegând că nimic altceva nu va ajuta, cu excepția influenței Luminii, va ajunge foarte repede la rezultat. Acest lucru înseamnă că omul”așteaptă Lumina Creatorului,” ca și cum ar aștepta zorile. Simte cum valorile sale sunt schimbate, fiind orientate spre daruire si iubire,  ieșind  din  preocuparea catre sine si orientandu-se catre prieteni, catre conceptul de grup, către forma si imaginea interioară a grupului.

Astfel, începe să devina constient de viața lui. Simte că există două dorințe în el: Una dintre ele este dorința naturală egoista de a primi, care rămâne în el pentru moment. Altă dorință crește arzator treptat în el, ca o necesitate, ca un vid, ca un deficit, pe care vrea să il umple cu dorința pentru conectare.

După ce omul simte cele două dorințe, datorită Luminii care a creat un spațiu gol in interiorul lui, acesta poate primi deja o direcție. Initial a avut doar un punct fara nici o direcție, iar acum, între aceste două spatii goale, apartinand celor doua dorinte opuse, există o legătură, o relationare, care determină direcția de la „eu” la „ceilalți”, și, astfel,  persoana avansează.

Principalul lucru este de a va indrepta catre primirea influenței maxime a Luminii care Reformeaza, în cel mai eficient mod.

Din pregătire la  Lecția zilnică de Cabala 11/19/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed