Dorința de a înțelege sensul vieții

Pentru a realiza planul creației, a se apropia de Creator, a-L dezvălui și a fi împreună cu El în consimțământ reciproc, plăcere și conexiune, creația trebuie să treacă prin mai multe acțiuni.

Prima acțiunea este realizarea faptului că existența în egoismul simplu, când primim de la Creator doar ceva mic și pământesc, ne limitează. Acestea sunt micile plăceri datorate hranei, sexului, familiei, bogăției, faimei, cunoașterii. Si asta este tot.

Ca urmare a evoluției umane și sociale, ajungem într-o stare în care aceste împliniri nu ne mai satisfac. Și apoi apare o tânjire după ceva mai mult, o dorință de a realiza ceva pentru care am fost creați.

Atunci când nu ne mai putem împlini și ne mai putem bucura de plăcerile egoiste pământești, începem să ne întrebăm „care este sensul vieții mele? Pentru ce exist? ” În prezent, mulți oameni își pun aceste întrebări. De aceea depresia este atât de frecventă.

Dar, în principiu, ne face să ne gândim la adevăratul sens al vieții și să înțelegem că aceasta nu constă doar în a ne bucura în cadrul vieții noastre. Există mai mult decât atât.

Această dorință pentru ceva mai mult apare în noi după ce am trecut prin toate perioadele de dezvoltare din lumea noastră și am ajuns la sfârșitul dezvoltării noastre pământești.

Din emisiunea de pe KabTV „Cabala – Știința vieții” din 01.03.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed