Dorințele Luminii

Tora, ”Leviticul”, 14:36…după care, Cohen va veni să viziteze această casă.

O persoană care se ridică la nivelul de Cohen (preot) și care este capabilă să-și corecteze dorințele, nu mai verifică corpul său și hainele sale deoarece aceste dorințe au fost deja purificate și este într-o stare corectată în ele, dar casa reprezintă dorințele sale externe.

Cu cât o dorință este mai externă, cu atât este mai ușor de corectat. Totuși, pe de altă parte, cu cât este mai ușor de corectat, cu atât mai mult apare ca o întrerupere.

Aici, există o relație inversă: este mai ușor de corectat 1000 de kg decât 100 de kg, și este mult mai ușor de corectat 100 de kg decât 10 kg. Astfel, în general, aceste valori sunt interdependente.

Asta înseamnă că dorințele Luminii sunt peste tot, ca bacteriile, de exemplu. Sunt atât de multe, că este nevoie să te protejezi de ele. Există atât de teribile dorințe în interiorul tău, ca virușii, și trebuie să le corectezi. Este vorba despre un alt tip de muncă, care este mai internă. Dar, există mai puține astfel de dorințe.

Acestea sunt cărămizile prin care trebuie să ne construim mai târziu.

Există miliarde de viruși și bacterii diferite în lumea noastră care ne atacă în mod constant. Ele mențin un echilibru general: homeostazia. Este imposibil să trăim fără ele.

Desigur, putem respinge asta dar, dacă dorim să găsim un sens vieții și să înțelegem cine suntem și ce suntem, nu o putem face fără a cunoaște atributele interne ale unei persoane.

Din kab.tv, ”Secretele Cărții Eterne”, 05.03.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: