Două căi, două autorități

562.02Se pare că aici există două autorități care acționează în conduita de dezvoltare menționată mai sus: una este autoritatea cerului, care va transforma cu siguranță orice dăunare și rău în bine și util, dar va veni la timpul său, pe propriul drum, greu și după mult timp. Apoi, există autoritatea pământului. Când „obiectul în evoluție” este o ființă vie, simțitoare, suferă chinuri și dureri oribile în timp ce se află sub „presiunea dezvoltării” care își croiește drumul fără milă.

„Autoritatea pământului” constă totuși din oameni care au luat această lege a dezvoltării mai sus menționată sub propria lor guvernare și se pot elibera în întregime de lanțurile timpului și care accelerează foarte mult timpul, și anume finalizarea maturității și corectarea obiectului, care este încheierea dezvoltării sale. (Baal HaSulam, „Pacea în Lume”)

Avem un punct de plecare A, de la care umanitatea își începe drumul și se îndreaptă pe el către scopul final, punctul B. Scopul final este următoarea situație, lumea superioara, finalizarea corectării.

Dacă luăm puterea dezvoltării în mâinile noastre și începem să acționăm, acest mod va fi mult mai plăcut.

De regulă, începem dintr-un anumit moment din viața noastră. Ne întâlnim cu înţelepciunea Cabalei, vedem cât de nevaloroase sunt viețile noastre și începem să folosim această înțelepciune pentru a ajunge rapid la punctul final al dezvoltării noastre, care este absolut identic pentru noi toți, diferența constă în modul în care o atingem – fie prin calea suferinței fie prin calea luminii.

Pe calea suferinței, ne așteaptă evenimente teribile, posibil chiar și un al treilea război mondial. În contrast, calea luminii este calea de realizare, când încep din pornire să acționez pentru a atinge starea viitoare, pentru a o aborda și, în cele din urmă, pentru a o atinge.

Întrebare: Dacă merg pe calea suferinței, voi putea ajunge la punctul B? În orice caz, într-un anumit stadiu, va trebui să ajung la calea luminii, pur și simplu mult mai târziu și să trec totuși prin același lucru. Adică, este posibilă intrarea în faza finală numai pe calea luminii?

Răspuns: Ai dreptate în general. În orice caz calea suferinței te ridică; veți parcurge o anumită secțiune a drumului, după care ați putea cădea din nou, vă ridicați din nou și cădeţi din nou, și așa mai departe, până când veți ajunge la același punct final. Ar putea exista intrări și ieșiri. În principiu nu depinde doar de tine, ci de timpul în care trăim, de starea generală a umanității și de alte circumstanțe.
Din KabTV “Bazele Cabalei” 7/14/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: