Două sisteme: Abraham și Nimrod

232.05Cabala spune că în interiorul omului există două sisteme. Ele există în noi și trebuie să existe în societate. Dar societatea nu se poate adapta corespunzător la aceste sisteme. Prin urmare, în vremurile Babilonului antic, s-a dezvoltat sistemul Nimrod  – capitalist, iar sistemul de grup al lui Avraam – cabalist.

În timpul nostru, ei încep să se regăsească treptat și să se conecteze unul cu celălalt. Faptul este că sistemul lui Avraam trebuie să fie realizat în toți oamenii, în sistemul general, conform principiului Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți. Sistemul lui Nimrod este în declin, întrucât constatăm că egoismul, dacă nu echilibrat, este cel mai mare rău.

Prin urmare, abia acum, după 3.500 de ani, încep să convergă pe măsură ce începem să înțelegem că este necesar să se echilibreze ambele sisteme. Ele sunt echilibrate sub forma primirii de dragul dăruirii. Primirea este proprietatea lui Nimrod, dăruirea este proprietatea lui Avraam. Așa ar trebui să fie realizate în societate astăzi.

Din emisiunea de pe KabTV„Stări spirituale” din 13.05.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: