Drumul lung spre Ierusalim

919Cabala spune că fiecare obiect de aici, din această lume, corespunde rădăcinii superioare din lumea spirituală. Ierusalimul spiritual este punctul de conexiune dintre dorința egoistă a omului care are nevoie de corectare și dorința de a dărui forței superioare, Creatorul. Prin urmare, este numit orașul perfect, orașul păcii.

Așa cum ocineva care merge la Ierusalim nu se consideră a fi în acest oraș, chiar dacă a parcurs deja 80% din drum, tot așa omul care dorește să obțină corectarea, revelația Creatorului, un sentiment al lumii spirituale, trece prin multe stări diferite, până când în cele din urmă ajunge la ultima stare, starea de a intra în Ierusalim, într-un loc lângă Muntele Templului. Atunci el poate spune că se află în inima Ierusalimului.

Acest lucru ne arată că trebuie să depunem mult efort în viața noastră pentru a realiza revelația Shechina, Creatorul, forța spirituală superioară și doar în ultima stare ajungem în cele din urmă la acest lucru. Acest lucru este simbolizat de drumul către Ierusalim, care poate fi foarte lung, mii de ani, mulți kilometri, dar în cele din urmă vom ajunge la scop.

Lui Baal HaSulam nu-i plăcea Ierusalimului modern și îl numea un loc al lui Klipot, forțe malefice. Dar, în viitor, Ierusalimul trebuie să devină un oraș sfânt.

Rabash a criticat și el Ierusalimul, ca un loc în care s-au ciocnit toate religiile lumii, tot felul de curente, revolte și ură. Să sperăm că această față temporară a Ierusalimului se va schimba în curând.

Prin urmare, atitudinea față de Ierusalim depinde de ce oraș vorbim: Ierusalimul material sau cel spiritual, cel de astăzi sau cel care ar trebui să se ridice în viitor.

M-am născut departe de Ierusalim. Bunicul meu, care era un om foarte religios, mi-a povestit multe despre acest oraș. Aveam doar șase sau șapte ani, dar am simțit cât de dornic era să ajungă aici și să se conecteze cu acest loc. Chiar și doar atunci când vorbea despre asta  era plăcere imensă pentru el. Dar s-a născut în exil și a murit în exil, fără să fi văzut niciodată Ierusalimul.

Când am imigrat în Israel și m-am dus la Ierusalim pentru prima dată, am intrat pe poarta către vechiul oraș, m-am simțit ca și cum mă însoțea și îmi dădeam seama de visul bunicului meu. A fost foarte incitant.

Să sperăm că Ierusalimul își va recâștiga titlul de „Oraș perfect” și îl vom dezvălui pe Creator creaturilor din el, astfel încât „toată lumea să-L cunoască de la tineri la bătrâni”, deoarece „Casa mea va fi numită casa rugăciunii pentru toate națiunile ”. Cred că timpul este aproape.

Cartea Zohar spune că Ierusalimul este ca o inimă într-un organism comun și, prin urmare, lumea nu poate exista fără ea, așa cum este imposibil să trăiești fără o inimă. Ierusalimul este centrul întregii realități materiale și spirituale, fundamentul întregii creații.

Sper foarte mult că vom vedea cum cele zece calități spirituale vor fi combinate cu dorința materială din acest loc. Când această conexiune are loc, adică ajung la echivalență la punctul de conexiune, atunci lumea noastră va primi hrana, hrana cu forțe și împlinire din lumea superioară. Acest lucru va afecta toate religiile și credințele și toate vor ajunge la starea despre care se spune: „Casa mea va fi numită casa rugăciunii pentru toate națiunile”.

KabTV „Pacea” 27.04.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed