„După ce vei intra în țara …”

Tora, Deuteronom 26:1 – 26:2: După ce vei intra în țara pe care Domnul, Dumnezeul tău, ți-o dă ca moștenire, după ce o vei lua în stăpânire și te vei așeza în ea, să iei din primele roade ale pământului, pe care Domnul, Dumnezeul tău, ți le-a dat, să le pui într-un coș și să te duci în locul pe care Domnul, Dumnezeul tău, îl va alege că să Își așeze Numele acolo.

Ce înseamnă că „Intri în țară și o moștenești”? Înseamnă că traversezi Râul Iordan? Dar este un râu de o adâncime foarte mică. Oamenii și-au trecut bovinele cu ușurință peste el. Nu a fost nimic special în legătură cu asta.

Este posibil să dobândești țara Israel numai în sensul spiritual. Apoi ai dreptul să te aflii în ea.

Astăzi, fiind în țara Israel, ni s-a dat o oportunitate și noi trebuie să dovedim că suntem cu adevărat capabili să existăm în această țară, iar dacă nu putem, suntem „aruncati” din ea după o vreme. Asta s-a întâmplat cu noi acum 2000 de ani și același lucru se poate întâmpla acum dacă nu suntem corespunzători pentru această țară.

A fi în țara Israel înseamnă a fi într-o conexiune strânsă, cu toți oamenii în prietenie, iubire și frăție, iar prin asta să fim în relație cu Creatorul exact în același mod pentru a-I oferi Lui oportunitatea să stea între noi. Asta se numește țara Israel, de la cuvântul „Isra-El” (direct către Creator).

Este scris despre asta: „Sa le pui într-un coș și să te duci în locul pe care Domnul, Dumnezeul tău, îl va alege că să Își așeze Numele acolo”. Lumele Lui poate fi numai în acest loc.

Coșul reprezintă intențiile tale, iar recolta și tot restul sunt dorințele tale. „Din primele roade ale pământului”, toate darurile speciale sunt intențiile prin care demnonstrezi de ce faci acest lucru.

Din emisiunea de pe KabTV „Secretele Cartii Eterne” 11/9/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed