Ebraica este limbajul realizării spirituale

522.03Întrebare: Va veni un moment în care vom putea pătrunde puțin potențialul spiritual al literelor ebraice? La urma urmei, ebraica modernă nu corespunde total acestui potențial.

Răspuns: De fapt, pentru că nu doreau ca ebraica să fie limba oficială a Israelului la acea vreme. Nu a fost niciodată folosită ca limbă vorbită, doar în timpul Templului, când oamenii erau la un nivel spiritual. Ei au folosit-o doar pentru a explica acțiunile spirituale, în timp ce în orice alte scopuri au folosit aramaica și apoi greaca.

Mai mult, era posibil să se folosească orice limbă. Nu a existat așa ceva ca „avem limba noastră și nu vom folosi nicio altă limbă”. Dimpotrivă, evreii din Israel vorbeau diferite limbi în diferite perioade, ceea ce înseamnă că foloseau ebraica numai în scopuri spirituale.

Așadar, la sfârșitul secolului al XIX-lea, Eliezer Ben Yehuda și alți coloniști au venit în Israel și au sugerat ca ebraica să fie limba oficială vorbită și mulți s-au opus acestei abordări.

„De ce ar trebui să folosim limbajul sfânt care a fost destinat exprimării forțelor spirituale, cooperării reciproce între oameni deasupra ego-ului și cooperării reciproce între o persoană și Creator, pentru a tipări ziare și a blestema etc.?” Există și astăzi astfel de dispute. Evreii ortodocși nu folosesc ebraica în alt scop decât pentru studii; vorbesc alte limbi, în principal idiș.

Nu este o coincidență faptul că în ebraică cuvântul „limbă” este, de asemenea „limbă”, deoarece este exprimat în vorbire, în scris sau oral.

Când exprim diferite litere, aceasta afectează timpanul în moduri diferite, precum și nervii auditivi, diferite părți ale creierului și așa mai departe. Toate mijloacele de producere a literelor, „emițătoarele” mele, sunt împărțite în funcție de împărțirea literelor în cinci părți.

Forțele care au coborât de sus în jos, au creat și modelat o persoană, așa s-au format literele prin cele patru faze ale luminii directe din lumea Ein Sof, care au creat în consecință simțurile noastre, corpul nostru fizic și orice altceva. Prin urmare, putem spune că literele au creat lumea.

Întrebare: Asta înseamnă că pentru moment ebraica este o limbă pe care nimeni nu o poate atinge?

Răspuns: Da, se obține numai în funcție de nivelul de realizare spirituală a unei persoane, nu în alt mod. Putem vorbi despre asta și scrie diferite teorii dar, în ansamblu, nu este clar cum poate fi atinsă decât dacă începe să „vorbească” în interiorul tău și pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să poți atinge spiritualitatea.

KabTV “Fundamentele Cabalei” 1/6/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed