Ebraica este un cod cu mai multe straturi

526Ebraica este limba lumilor spirituale, a forțelor spirituale care conduc lumea noastră. Ebraica este un cod cu mai multe straturi. Poate fi o reprezentare a anumitor forțe și compatibilitatea lor între ele, poate fi o reprezentare a intonațiilor în limbaj, un cod emoțional sau o înregistrare emoțională.

În plus, în ebraică există TANTA: Taamim (arome), Nekudot (puncte), Tagin (coroane), Otiot (litere) și fiecare dintre aceste componente este aparent o ușă către o lume enormă.

De exemplu, când intrăm în lumea sunetelor prin Taamim, acesta se deschide prin cele cinci părți ale gurii, cele cinci părți ale plămânilor: litere dentare, palatine, guturale, labiale și linguale.

Și toate acestea trebuie notate.

În principiu, dacă nu știți ce este „omul” și vi se oferă imaginea corectă a literelor, atunci o puteți folosi pentru a-l sculpta din atomi.

Întrebare: Să presupunem că un muzician se uită la note muzicale, le cântă intern și muzica cântă în el. Și ce simte intern cineva care privește literele și cuvintele în ebraică?

Răspuns: Simte tevelația divină. Dacă omul poate reproduce în interior ceea ce vede chiar și într-un text scris și pătrunde în interior prin fiecare simbol, atunci i se dezvăluie o nouă creație într-un mod nou din fiecare unghi. El vede integrarea lumilor.

Întrebare: De ce numiți ebraica o limbă universală și nu evreiască?

Răspuns: Pentru că este vorba despre forțe care au impact asupra lumii noastre și o aranjează. Combinația lor reciprocă trebuie cumva exprimată, reprodusă și transmisă. Acesta este motivul scrisului multistrat: linii orizontale și verticale, puncte și conexiuni.

Este similar cu modul în care sunt învățați copiii. Dar, de fapt, este mult mai complicat pe plan intern. De exemplu, ce înseamnă un punct? Este o manifestare a proprietății de primire în lumina infinită a Creatorului, atributul dăruirii.

Linia orizontală de la stânga la dreapta sau de la dreapta la stânga simbolizează lumina Hassadim. Linia verticală de sus în jos sau de jos în sus simbolizează lumina Hochma. Fiecare literă simbolizează o lume specifică.

Din emisiunea de pe KabTV „Fundamentele Cabalei” din 19.06.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: