Educație fără Ritalin

Cabala despre educaţie

Cabala vine în salvarea din criza de astăzi a educației și parentingului

Hiperactivitatea este un fenomen natural în noua generație de copii.

Aproximativ 80% – 90% dintre copiii de astăzi sunt hiperactivi. Multora dintre ei li se prescrie Ritalin. Părinților li se spune: „Nu-ți aduce copilul la școală dacă nu îi dai Ritalin”. A devenit aproape o condiție prealabilă în școli.

Dar acest lucru este cu siguranță greșit. Cabala explică că oamenii se schimbă de la o generație la alta pentru că dorința noastră crește constant. Oamenii din noua generație au dorințe mai mari decât cei din generația anterioară. Prin urmare, ei dezvoltă noi tehnologii, societatea și prin urmare, umanitatea avansează. Din acest motiv fiecare generație este mai mare decât cea anterioară.

Astăzi am ajuns la o generație special, în care ego-ul a sărit la o astfel de înălțime încât suntem incapabili să-l folosim în mod corect. Nu înțelegem copiii, așa că în loc să-i înțelegem, vrem să-i liniștim, parcă să-i oprim, să-i înlănțuim cu Ritalin. Dar asta doar oprește o persoană și nu o lasă să se dezvolte.

Nu este că un anumit copil este hiperactiv. Un lucru ar fi dacă ar fi unul sau doi copii, dar astăzi 80-90% dintre copii experimentează acest fenomen. Deci nu este deloc o excepție. Așa este generația și vrem să o punem în cătușe, să o punem în închisoare.

Un copil trebuie să alerge, un copil trebuie să sară, un copil trebuie să fie „hiperactiv”. Trebuie să-și scoată energia, dorința pentru a se dezvolta. Și dacă îi punem restricții, dacă îi dăm medicaţie, cu siguranță îi vom face rău atât fizic, cât și psihic.

Dacă este un fenomen predominant, trebuie să-l abordăm cu delicatețe, ca pe ceva firesc și necesar dezvoltării. Trebuie să recunoaștem în fața noastră că nu știm cum să ne descurcăm cu astfel de copii, cum să-i liniștim, să-i plasăm în școli și să le punem limite. Oricum, Ritalin nu este abordarea corectă.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed