Eforturi care nu dispar în zadar

509Dacă omul a atras ceva lumină, dar nu este în măsură să o rețină permanent, deoarece dorințele sale nu sunt încă suficient de corectate pentru a primi lumina cu intenția de a o dărui, atunci această lumină trebuie să dispară din el. Reiese că realizează dăruirea, dar de fiecare dată se întoarce în trecut. Și așa își repetă încercările din nou și din nou.

Principalul lucru este să nu vă opriți și să continuați această muncă. După cum spune proverbul despre un om căruia i s-a permis să intre în vistieria regală și să adune bani acolo cu o ceașcă mică. Dar la ieșire, paznicul îi dădea peste ceașca din mâini, banii se vărsau și el trebuia să se întoarcă la vistierie.

Așa că a plâns, gândindu-se că nu-și va umple niciodată vasul. Cu toate acestea, după multe astfel de încercări, el a început să devină mai inteligent și să înțeleagă planul regelui. La urma urmei, în acest fel putea scoate multe scântei de lumină dintr-un loc încuiat și să lumineze această lume întunecată situată în afara vistieriei regale!

Picătură cu picătură, se acumulează o sumă mare, iar în final recuperează toată lumina pierdută. În cele din urmă, datorită unor astfel de intrări și ieșiri, a dobândit calitățile dăruirii.

Dacă nu ar fi pierdut puțină lumină la început, nu ar fi putut obține mai multă cu vasul lui minuscul. Prin urmare, urcăm în niveluri. Cum pot ajunge la nivelul următor? Doar datorită faptului că vasul meu, pe care l-am umplut de dragul dăruirii, s-a golit. Datorită acestui lucru, voi câștiga de două ori dorința de a-l umple față de împlinirea anterioară, pe care am pierdut-o acum.

Se dovedește că acest minus din sentimentul de pierdere și plusul anterior din împlinire, împreună, susțin în mine dorința de a ajunge la nivelul următor. Despre aceasta se spune că „întunericul va străluci ca lumina”. Am primit o împlinire de dragul de a dărui o sută de grame și, după ce am pierdut această împlinire, datorită pierderii, am început să-mi doresc deja două sute de grame. Și așa de fiecare dată îmi dublez dorința și avansez.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 31.03.2022, „Pesach (Paștele)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: